Kıbrıs Sosyalist Partisi Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, adaylığı açıkladığı günden beri çeşitli kesimlerden 'Onurer tek doğru söyleyen, gerçekleri dillendiren adamdır, ama kazanma şansı olmadığı için O'na verilecek oylar yanacak' şeklinde çirkin ve dolaylı bir saldırıya maruz kaldığını ifade etti.
Onurer devamla bu söylemlerin halkın iradesini esir almayı amaçladığını vurgulayarak şunları söyledi:
"Bu seçimin icazetsiz tek adayı Onurer’dir. İradenizi geri almak istiyorsanız, ülkemizin bağımsızlığı, halkımızın egemenliği için, icazet altındaki kukla yönetimlerden kurtulmak için, ülke yönetimine doğrudan katılmak ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmak için icazeti değil, iradeyi seçmek için, Onurer'e cesaretle destek vermelisiniz. Onurer'e verilecek destek ülkemizdeki manda yönetimine, ülkemizi işgal eden ve egemenliğimizi ihlal eden sözde garantörlere verilecek en etkili yanıttır.
Bu irade Türkiye’den, Kıbrıs’a karşı ilan ettiği savaş halini geri almasını talep edecek olan iradedir. Bu irade ülkemizdeki 'üst koordinasyon kurulu'nun idaresine, yani Bey yönetimine (bayraktarlık-kolordu, elcilik ve kktc yönetimi) son verecek olan iradedir. Üst koordinasyon kurulunun var olduğu bir ülke demek, seçilmemişlerin yönettiği, halk iradesinin olmadığı bir ülke demektir. Üst koordinasyon kurulu tarafından yönetilen bir ülkeye cumhurbaşkanı ve başbakan seçmek anlamsızdır. Bu aşağılanmaya artık dur demek için Onurer'i desteklemek ülkesini seven herkesin görevidir.
Tüm bu nedenlerle sizleri, halkımızı icazete değil, iradeye sahip çıkmaya ve desteklemeye davet ediyorum!”

Editör: TE Bilisim