Cumhurbaşkanı, Meclis’teki Kapalı Oturum öncesi basının sorularını yanıtladı.

“Bugün, İsviçre’deki zirvede yaşananları milletvekillerimize özetleyeceğiz” diyen Akıncı, dün akşam geç saatlere kadar süren ve gerçekten tıkanıklığı aşan yararlı bir görüşme olduğunu belirtti.

“Şimdi artık 5’li konferansın tarihi var” diyen Akıncı, “Onun öncesinde ne yapacağımızı biliyoruz. O konferansa garantör ülkelerin de davet edileceğini biliyoruz. Dolayısıyla yepyeni bir konjonktür açıldı önümüze. Bu önerdiğimiz, istediğimiz bir şeydi. Temenni ederim orada da çok verimli çalışmalarla artık bu yılların sorununu elbirliğiyle çözüme kavuşturalım” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bir gazetecinin “Sürecin 2017’ye sarkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” yönündeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bir iki haftanın çok da önemi yoktur. Zaten ben çözüm 2016 yılı sonu itibarıyla ana hatlarıyla, ana konturlarıyla çıksın. 2017’nin ilk birkaç ayında birtakım teknik konular, anayasalar, federal yasalar, uygulamaya ilişkin teknik ayrıntılar zaten kalacak. Onun dışında birkaç ay halkımıza okusun, anlasın ve tartışsın diye zaman vermemiz lazım. 2017 ortalarında bir referandumdan bahsediyorduk. Şimdi bunun yılsonu itibarıyla bakarsanız 9-10 günlük sarkması olmuştur Çözüme ulaşalım da bütün gecikme bu kadar olsun.”
Editör: TE Bilisim