Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk halkı ve tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutlayarak, bayramın barış ve huzur içinde sağlıklı, mutlu ve huzur dolu geçmesini diledi.

Özyiğit yayımladığı bayram mesajında, ülkenin, “kötü yönetimler” nedeniyle zor günlerden geçtiğini, özellikle ekonomik zorluklar nedeniyle toplumun büyük çoğunluğunun bayramı buruk karşıladığını kaydetti.

Cemal Özyiğit, esnafın büyük kesiminin bayramda da beklediğini bulamadığını, üreten ve emekçi kesimlerin büyük mağduriyet yaşadığını, eğitimde ve sağlıkta kaos yaşandığını, sorunlara çare üretmesi gereken hükümetin ise tam tersine yeni sorunlar yarattığını iddia etti.

Hükümeti bayram öncesi aldığı bazı kararlardan dolayı eleştiren Özyiğit, bunlara örnek olarak “Girne 2. Bölge Emirnamesi’nde öngörülen değişikliklerin Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması ve yaz saati uygulamasının yıl boyu devam etmesi” yönündeki kararları gösterdi.

“ÖNÜMÜZDE TARİHİ BİR FIRSAT VAR”

İç politikada yaşanan olumsuz gelişmelerin yanı sıra birçok sorunun kaynağı olan Kıbrıs sorununa çözüm bulmak adına yürütülen yoğunlaştırılmış müzakerelerde ise artık sona gelindiğini belirten Özyiğit, yoğunlaştırılmış müzakerelerin son görüşmesi olan 14 Eylül'de Kıbrıs'ın geleceğe hangi rotada gideceğinin bir anlamda belirleneceğini vurguladı.

Temel hedeflerinin; adil, kalıcı ve her iki tarafın da içselleştireceği federal bir çözüme ulaşmak olduğunu vurgulayan Özyiğit, “Önümüzde tarihi bir fırsat bulunmaktadır. Umarız süreç olumlu ilerler ve sonunda çözümle taçlanır” dedi.

TDP olarak toplumun refah ve mutluluğu için mücadele ettiklerini, çözüm, demokratikleşme ve sivilleşme mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirten Özyiğit, amaçlarının; Kıbrıs Türk halkına aydınlık yarınlar hazırlamak ve yaşanabilir bir düzen kurmak olduğunu belirtti.

Vatandaşların sağlık, huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesini dileyen Özyiğit, “Kıbrıs Türk halkının Kurban Bayramı’nı en içten dileklerle kutlar, adil ve kalıcı barışın sağlandığı, mutlu, sağlık ve huzur dolu bir gelecek dilerim” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim