Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Gazimağusa’da İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ndeki ulaşım soruna köklü çözüm sağlamak amacıyla 22 kişilik yeni bir araç alınması için gerekli girişimlerin yapıldığını söyledi.

Bakan Aziz Gürpınar, Gazimağusa’da İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ndeki Down Cafe’yi ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden verilen bilgiye göre, Down Sendromlu gençlerin işletmesini üstlendiği cafede gençlerle sohbet eden Aziz Gürpınar, ayrıca merkezin çalışmaları ile ilgili Gazimağusa Sosyal Hizmetler Dairesi Sorumlusu Vacide Cibo’dan bilgi aldı.

Merkezin atölyelerini tek tek gezen Gürpınar, eğitmenlerle yapılan aktiviteleri de yerinde inceleyerek, gençlerin burada zaman geçirmesinden ve sosyalleşmelerinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

“ONLARIN SUNDUĞU KAHVEYİ İÇMEK MUTLULUK VERİCİ”

Gürpınar, Cafe’nin, Down Sendromlu gençlere hem iş olanağı sağladığını, hem de gençlerin yaşamlarındaki becerilerini geliştirebilmek ve sosyal hayatlarında daha katılımcı olabilmeleri adına, çok faydalı olduğunu belirterek, gençlerin hazırladığı ve sunduğu kahveyi içmenin de mutluluk verici olduğunu söyledi.

Rehabilitasyon Merkezi’ne, Gazimağusa’ya bağlı çeşitli köylerden engelli gençlerin devam ettiğini belirten Gürpınar, uzun bir süredir gençlerin taşımacılığında ciddi sorunlar yaşandığını ve son aylarda bu sorunun geçici hizmet alımıyla giderilmeye çalışıldığını öğrendiğini belirtti. Bakan Gürpınar, en kısa zamanda aracın alınarak gençlerin hizmetine sunulacağını kaydetti.

Bakan Gürpınar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olan Gazimağusa Sosyal Hizmetler Dairesi, Gazimağusa Sosyal Sigortalar Dairesi, Gazimağusa Çalışma Dairesi ve Gazimağusa İhtiyat Sandığı Dairesi’ni de ziyaret ederek, daire yetkilileri ve çalışanlarla görüşerek, çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı.
Editör: TE Bilisim