Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Şafak Öneri, açılan sandıkların kesin olmayan resmi sonuçlarına göre KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı’nın Mustafa Akıncı olduğunu söyledi.

YSK Başkanı Şafak Öneri, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur seçim sonuçlarında anlamlı bir sonuç ortaya çıkmasının ardından basına açıklama yaptı.

KATILIM YÜZDE 64.15

Seçime 110 bin 960 seçmenin katıldığını bunun da yüzde 64.15'e denk geldiğini söyleyen Öneri, bu oyların 108 bin 332'sinin geçerli olduğunu kaydetti.

Öneri, Bağımsız aday Mustafa Akıncı'nın 65 bin 412 ile yüzde 60,32, Bağımsız aday Derviş Eroğlu'nun ise 42 bin 920 ile oyların 39,62'sini aldığını söyledi.

"Sayın Akıncı’yı yeni cumhurbaşkanımız olarak tebrik ediyorum, yeni görevinde sonsuz başarılar diliyorum" diyen Öneri, seçime katılan her iki adayı da kutladı.

Öneri, seçim sürecinde özverili şekilde çalışan herkese ve basına teşekkür ederek, halkı da bu süreçte ortaya koyduğu demokrasi örneğinden ötürü de kutladı.

Şafak Öneri, seçimin ardından sonra yaşanacak sürece de değindi. Öneri, seçimi kazanan Akıncı'ya tutanak verileceğini belirterek, bu tutanağa 3 gün itiraz süresi olacağını, ardından sonucun Resmi Gazete’de yayınlanacağını ve ertesi gün de Akıncı’nın Meclis’te yemin edip resmen göreve başlayacağını söyledi. 
Editör: TE Bilisim