Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Bakanlık olarak öncelikli konularının Petrol dolum tesisleri konusu olduğunu vurguladı.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu temsilcileri ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Lokalinde toplantı düzenleyerek, çevre sorunlarını irdeledi.

Toplantının başında konuşan Harmancı, platform üyelerinin fikirleri doğrultusunda gerekli çözüm stratejileri üreteceklerine işaret ederek, tüm örgütlerle kısa dönemli fikir alışverişinde bulunmanın kendisi için önem arz ettiğini ve kısa dönem içerisinde özellikle çevre konusunda sorunların çözümünde ilerleme sağlamak için gerekli girişimleri yapacaklarını kaydetti.

Çevre konusunun süreklilik arz eden, toplumu bire bir ilgilendiren ve Kıbrıs’ın en büyük problemi olduğunu söyleyen Harmancı, Bakanlık olarak var olan sorunları çözümü için üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı.

“PETROL DOLUM TESİSLERİ ÖNCELİKLİ KONUMUZ”

Çevre konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu belirten Harmancı, öncelikli olarak petrol dolum tesisleri konusuna eğildiklerini; tesislerin denetimi ve yapılacak projelerin koordinasyonunun da kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

“KARPAZ KONUSU HUKUKUN ÖNGÖRDÜĞÜ DOĞRULTUDA ÇÖZÜLECEK”

Karpaz’daki yapılaşma ve sahil yolu konularında ise, hukukun öngördüğü doğrultuda hareket edileceğine işaret eden Harmancı, görev süresince gerekli duyarlılıkla en etkili projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

“ALO 123 HATTI VE SOSYAL MEDYADAN HALK BİZE ULAŞSIN”

Bakanlığın Alo 123 hattının devrede olduğuna dikkat çeken Harmancı, halkın ayrıca, yeni kurulan ve birkaç gün içinde devreye girecek sosyal medya ağları üzerinden de sıkıntılarını ve yorumlarını Bakanlığa aktarabileceğini belirtti.

DÖNMEZER

Platform adına konuşma yapan Ayşe Dönmezer ise, Bakan Harmancı’ya yeni görevinde başarılar diledi.

Pek çok çevre sorunu olduğunu, birçok örgütün de bu sorunların çözümü için çalışmalar yaptığına değinen Harmancı, yeni Bakan ile kısa sürede iyi işler yapacaklarına inandığını kaydetti.

Çevre konularıyla ilgili yapılacak toplantının 3 ana başlık altında gerçekleşeceğine dikkat çeken Dönmezer, bunların birincisinin Petrol dolum tesisi, ikincisinin Karpaz bölgesindeki kaçak yapılar, üçüncüsünün ise Karpaz ve Güney sahil yolu konuları olacağını kaydetti.

Dönmezer ayrıca, Başbakan Sibel Siber ile de görüşerek ülkedeki yatırımlara yönelik strateji belirleyeceklerini kaydetti.
Editör: TE Bilisim