Suna ERDEN /STAR KIBRIS

Yukarı Bostancı Muhtar Adayı Yüksek İşgey, köylerinde sağlık merkezi, çocuklar için oyun alanı, mezarlık hatta otobüs durağı dahi olmadığını söyledi

Güzelyurt’ta bağlı Yukarı Bostancı bölgesinde bir yerleşim yerinde olması gereken hiçbir şey mevcut değil. Bölgede Sağlık Ocağı, otobüs durağı, çocuklar için park alanı hatta mezarlık dahi bulunmuyor.Star Kıbrıs’a konuşan Yukarı Bostancı Muhtar Adayı Yüksek İşgey, köylerinde yaşamsal gereklilik için ihtiyaç duyulan birçok şeyin eksik olduğunu dile getirdi. İşgey, “Çocuklarımız sokaklarda oyun oynuyor. Hastalarımız için bir sağlık merkezi bulunmuyor. Durağımız yok. Çöplerimiz toplanmıyor. Mezarlığımız yok. Ölülerimizi başka yerlere gömüyoruz. Bunun değişmesi için canımızı ortaya koymaya hazırız”dedi.

“BU ÇİLEYİ ARTIK ÇEKMEYECEĞİZ”

Çocukların oyun oynayacağı bir parkları dahi olmadığını dile getiren İşgey, “Çocuklarımız ya sokaklarda ya da Aşağı Bostancı’daki park alanlarına gidip oyun oynuyor. Biz çocuklarımızın oyun oynayacağı bir alan istiyoruz” şeklinde konuştu. Köylerinde otobüs durağı, Sağlık Ocağı, mezarlık olmadığını dile getiren İşgey, hastalarımızı başa yerlere götürüyoruz. Ölülerimizi başka yerlere gömüyoruz. Biz kendi bölgemizde iyi şartlarda yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BİRÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRECEĞİM”

Köylerinde temizlik işlerinin yapılmadığını, çöplerin günlerce toplanmadığını ifade eden İşgey şunları söyledi: “Çocuklarımız sokaklarda oyun oynuyor. Hastalarımız için bir sağlık merkezi bulunmuyor. Durağımız yok. Çöplerimiz toplanmıyor. Mezarlığımız yok. Ölülerimizi başka yerlere gömüyoruz. Bunun değişmesi için canımızı ortaya koymaya hazırız. Şimdiye kadar bu çileyi çektik bundan böyle çekmeyeceğiz.”İşgey, muhtar seçilmesi durumunda köyleri için mücadele vereceğini ve birçok şeyi değiştireceğini dile getirdi.  
Editör: TE Bilisim