Sendikal Platformu oluşturan sendikaların yaptığı orak açıklamada, “Kıbrıs sorununun varlığının, Kıbrıs’ta yaşayan toplumların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi gelişiminin  önündeki en büyük engel olduğu gibi, 1974’ten bu yana devam eden ateşkes koşullarının her an için bir sıcak çatışmaya dönüşmesine de zemin yaratmakta  olduğu” ifade edildi.

Açıklamada, “Örgütlerimiz geçmişteki çözüm süreçlerine verdikleri destek çerçevesinde iki toplumlu, iki kesimli, iki toplumun siyasi eşitliğine dayalı, tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası temsiliyeti olan federal Birleşik Kıbrıs çözümüne destek vermektedirler” denildi.

Sendikal Platform’un, Kıbrıs’ın birleşmesinin, iki toplumun ortak yaşamının yeniden kurulmasında ve barışa giden yolda önemli bir adım olduğuna, aynı zamanda bölgedeki çatışmaların sona erdirilip, bölge ülkeleri arasında işbirliği ve istikrar yaratacağına inanmakta olduğu vurgulanan açıklamada, “Çözümle birlikte silahlanmaya ve askeri birliklere yapılan harcamaların insanlarımızın ve Kıbrıs’ın refahı için harcanacağını görmek istemekteyiz” ifadeleri yer aldı.

Sendikal Platform açıklamasında, çözüm ve adanın  birleştirilmesinin, Kıbrıs’ın ekonomik olarak da ilerlemesi, Kıbrıs Türk toplumunun dünya vatandaşı olması ve toplum olarak hak ettiği siyasi iradenin geri alınması anlamı taşıdığı kaydedildi.

Ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Çözümsüzlüğün yarattığı kin, nefret ve ayrılıkçı faaliyetlerin ortadan kalkması, adamızın tekrardan birleştirilmesi için iki toplum lideri arasında devam eden görüşme sürecinin öngördüğümüz ilkeler çerçevesinde bir sonuca ulaştırılması temel beklentimizdir. Bu çerçevede New York’ta devam eden BM zirvesine katılan iki liderin 25 Eylül’de yapacakları görüşme sürecinden olumlu bir yol haritası çıkarmalarını destekliyoruz.

Bizler statükodan beslenen, çözümün önünü tıkamak için her türlü yalan propagandayı kullanan provokatörlerin karşısında, geçmişte olduğu gibi adamızın birleştirilmesi, insanlarımızın kardeşliği, kin, nefret ve önyargının ortadan kalkması, ülkemizde ve bölgemizde barışın sağlanması için yoğun uğraş vermeye devam edeceğimizi vurgular, tüm barışseverleri çözüm sürecine destek olmaya davet ederiz.”

Ortak açıklamayı yapan Sendikal Platform üyesi sendikalar şunlar:
KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, BES, Koop-Sen, Güç-Sen, Çağ-Sen, Tıp-İş, Dev-İş (Emek-İş, Dev. Genel İş, Petrol-İş, Mağusa Türk Genel İş), Basın-Sen, Türk-Sen El-Sen, TES, Gıda-Sen, Liman-Sen, Tel-Sen, Hava-Sen, Bank-Sen, As-Sen, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası), DAÜ-SEN, DAÜ-BİRSEN.

Editör: TE Bilisim