KIBRIS MANŞET-ÖZEL

Pandemi sonrası yüz yüze eğitime ara verilmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı MEBNET ile uzaktan eğitim sistemini devreye soktu.

Uzaktan eğitime kimi öğrenci imkansızlıklar yüzünden ulaşamazken kimi de sistemin sağlıklı çalışamamasından dolayı ulaşamaz oldu.

Bazı okul ve öğretmenler Zoom gibi popüler uygulamaları kullanarak sorunu kolayca çözse de MEBNET ile eğitim almaya çalışan birçok öğrenci sorun yaşamaya devam ediyor.

Ülkenin internet altyapısındaki eksiklikler ve sistemsizlik online eğim de de yüzünü gösterdi.

Kızgın bir veli sosyal medya hesabından, kızının uzun süredir sistemde olduğu ancak öğretmenlerine ulaşamadıklarını ve ders yapamadıklarını dile getirdi.

Okula ulaşarak şikayetini dile getiren veli, idarecilerden“Bakanlık, bizim sistemin çalışmadığı bilgisini söylememizi yasakladı” dediğini ifade etti.

Sistem çalışmıyor, veliler ve öğrenciler bilgilendirilmiyor ve uzun süre ekran karşısında öğretmenlerini bekliyorlar.

Veliler, eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdüremeyen çocuklarının geleceğinden endişe duymaya başladı.

Birçok konuda geri kalan öğrencilerin bu açıklarını nasıl kapatacakları merak ediliyor.

Bireysel çaba ve farklı uygulamalarla bu sorunu çözen öğretmenler ve özel okullar dışında kalan çoğu öğrenci düzenli ve kaliteli bir uzaktan eğitim alamıyor.

Yüz yüze eğitim olmadığında bile öğrencilerin eşit şartlarda eğitim alamaması geleceğimiz olan çocukların uğradığı haksızlığı bir kez daha yüzümüze vuruyor.

Editör: TE Bilisim