2013-2014 eğitim öğretim yılına yönelik çalışmaları BRT’ye değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, bu çalışmaların önceden yapılan programlama kapsamında sürdüğünü vurgulayarak, kitapların dağıtımı, geçici öğretmen sınavları ve öğretmen nakilleri konularının ilgili sendika ile ele görüşüldüğünü kaydetti.

Devam eden inşaatları incelediğini dile getiren Arabacıoğlu, Geçitkale İlkokulu’ndaki inşaatın Çarşamba veya Perşembe günü tamamlanabileceğini, sendika ile uzlaşı kapsamında bu okulun 3 gün geç açılıp, 3 gün geç kapanacağını söyledi.

Arabacıoğlu, Alaniçi İlkokulu’ndaki inşaatta ihaleye çıkış tarihi kaynaklı bir sorun olduğunu ifade ederken, Çatalköy İlkokulu’nda devam eden iki inşattan birinin güvenlik için durdurulduğunu, diğerinde ise gereken önlemlerin alındığını anlattı.

Bakan Arabacıoğlu, öğretmen açığıyla ilgili sorunlar olduğuna da işaret etti.

Beyarmudu’nda 15 öğrenci, 16 öğretmen olması nedeniyle bu okulun Akdoğan’a aktarıldığını vurgulayan Bakan, öğretmen ve müdürlerin de uygun biçimde değerlendirileceğini söyledi.

“OKUL ÖNCESİ VE ANAOKULU ÖĞRETMENİ SIKINTISI VAR”
Ülke genelinde okul öncesi ve anaokulu öğretmeni sıkıntısı olduğunu da dile getiren Arabacıoğlu, bu çalışmaların 1 hafta- 10 gün içinde tamamlanacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı, 40’a yakın Akademi mezunu ilkokul öğretmeni alınacağını, bunların 15’inin ise geçen dönemde Kamu Hizmeti Komisyonu’nca yapılan sınav sonucunda 600 üzeri puan alan ancak kontenjan yetersizliği nedeniyle görev alamayanlardan olacağını vurgulayarak, bu 15 kişinin geçici değil kamu görevlisi statüsünde olacağını anımsattı.

Ortaokul ve liseler için de 49 öğretmen alınacağını söyleyen Arabacıoğlu, 21 Eylül Cumartesi yapılacak sınavda başarılı olanların 23 Eylül Pazartesi günü itibarıyla eğitmen ve öğretmen olarak görevlendirileceğini söyledi.

Yaşanan sıkıntıların bilincinde olduklarının altını çizen Bakan Arabacıoğlu, görevi devraldığı 2 Eylül’den itibaren yoğun bir biçimde çalıştıklarını, mevcut sorunların en az zararla aşılması için uğraştıklarını belirtti.

SENDİKALARA ÇABALARI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Arabacıoğlu, sendikalarla da diyalog içinde olduklarını vurgulayarak, sendika yetkililerinin sarfettikleri çaba için teşekkür etti.

Bakan Arabacıoğlu son olarak da öğrencilere seslendi.

Arabacıoğlu, “Hepimiz öğrenci olduk. Dersler ders saatinde dinlenmeli. Dersin sınıfta dinlenmesi başarının yüzde 50’sidir. Gençlerimize bu öğretim yılında başarılar dilerim. Dönemin başarılı geçmesi için biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.  
Editör: TE Bilisim