GAU Spectrum Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma, okul öncesi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, sınıf ve özel eğitim öğretmen adayları ile öğretmenler, psikoloji bölümlerinde okuyan ve mezun olan psikologlar katıldı.

Sempozyumda, “Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar” kapsamında okul öncesi eğitime ilişkin uygulamalar, okul öncesi eğitimde aile katılım çalışmaları, okul öncesi eğitimde değerlendirme, okul öncesi eğitimde bilim eğitimi, okul öncesi eğitimde kaynaştırma eğitimi, okul öncesi eğitimde müzik eğitimi, erken çocukluk döneminde cinsel eğitim, çocuk edebiyatının çocuğun gelişimine etkileri, çocuk edebiyatı ve yaratıcılık, çocuk kitaplarında kahramanlık imgeleri konularına ilişkin güncel çalışmalar hakkında 40’a yakın bildiri sunuldu.
Sempozyumun ilk günü Prof. Dr. Gelengül Haktanır’ın, “Okul Öncesi Eğitim Programı” ve “Okul Öncesi Eğitimde Öğretmenlik Uygulamaları” adlı sunumlarıyla başladı. İlk günün ikinci oturumunda ise “Okul Öncesi Eğitimde Aile Katılımı” adlı sunum ile Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kurtulmuş ve “Okul Öncesi Eğitimde Değerlendirme” adlı sunumuyla Doç. Dr Neslihan Avcı yer aldı.

“Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumu” ikinci gününde ise “Okul Öncesi Eğitimde Bilim Eğitimi” adlı ilk sunumun konuşmacılığını ünlü çocuk kitapları yazarı Uzm. Ayşe Turla yaparken ardından “Okul Öncesi Dönemde Cinsel Eğitim” adlı sunumuyla Yrd. Doç. Dr Özlem Alkan Ersoy devam etti. İkinci günün son oturumunda ise “Okul Öncesi Eğitimde Müzik Eğitimi” sunumunu Dr. İlknur Özal Göncü, “Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Eğitimi” başlığıyla Prof. Dr. İbrahim Halil Diken yaptı.

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen “Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumu”nun son günün ilk oturumunda “Çocuk Edebiyatı ve Çocuk Gelişimine Etkileri” adlı sunumu ünlü çocuk kitapları yazarı Uzm. Aysel Gürmen, “Çocuk Kitaplarında Yaratıcılık” adlı sunumu ise Uzm. Ayşe turla yaptı. Son günün ikinci oturumunda ise Uzm. Koray Avcı Çakman, “Çocuk Kitaplarında Kahraman İmgeleri” konusunda sunum yaptı.

Sempozyumun sonunda açıklama yapan, GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Toran, “KKTC’de erken çocukluk eğitimi alanında standartları belirleyen bir kurum olmayı hedefleyen GAÜ, sempozyum kapsamında ele aldığımız ve tartıştığımız konulara sadece üniversitemizde okumakta olan öğrencilerimiz değil, aynı zamanda KKTC genelinde okul öncesi eğitim alanında çalışmakta olan uygulayıcılarda katılmıştır. Bununla birlikte bölümümüz tarafından düzenlenen sempozyum ile kültür ve eğitim adası haline gelen KKTC’nin kültürel ve eğitim alanlarına önemli katkılar sağladığımızı düşünüyorum” dedi.
Kapanış konuşmaları ile konuşmacıların plaketlerinin verilmesi ile son bulan “Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumu”ndan elde edilen gelir ile iki ana okul restore edilecek.
 
Editör: TE Bilisim