(KIBRIS ARENA)

KKTC ekonomisinin düzelmesi için hayata geçirilmesi gereken yasalar olduğunu söyleyen UBP Milletvekili adayı ve Maliye Bakanı Dursun Oğuz istikrarlı Hükümet vurgusu yaptı.

“Hep halkın içinde oldum ne hak yedim ne hakkımı yedirttim ”

Röportaj: Efdal Keser

Dursun Oğuz “Nerden geldiğimi bildiğim gibi, nereye gideceğimi de biliyorum. Hep halkın içinde oldum ve ne hak yedim, ne de hakkımın yenmesine izin verdim” 

Haydarpaşa Ticaret Lisesi Uygulama Oteli açıldı Haydarpaşa Ticaret Lisesi Uygulama Oteli açıldı

  Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili adayı Maliye Bakanı Dursun Oğuz, ülkede sorunların üstesinden gelmek için istikrarlı bir hükümete ihtiyaç olduğunu söyledi.

BİR MİLYAR 200 MİLYONA İHTİYAÇ VAR

Oğuz, Maliye’nin durumuyla ilgili soruları yanıtlarken kamuyla alakalı Aralık ayı maaşları ve 13’üncü maaşlar ve sosyal sigortalarla birlikte yaklaşık 1 milyar 200 milyon TL’ye ihtiyaçları olduğunu söyledi ve “Aralık ayı maaşları belirlenen tarihlerde ödenecek. Ocak ayında ödenmesi için 13’üncü maaşlarla ilgili olarak da kaynak arayışlarımız sürüyor” dedi.

 Geciken, ertelenen, ek mesailer ile ilgili, burs, çiftçinin alacağı, teşvik, öğretmenlerin hazırlık ödeneği gibi ödemeler de olduğunu anımsatan Bakan Oğuz, Ocak ayının başında 115 milyonluk iç borç ödenmesi gerektiğini gelir durumuna göre bir planda dâhilinde ödemeler yapacaklarını kaydetti.

“İSTİKRARLI BİR HÜKÜMET ŞART”

  “Seçimlerden istikrarlı bir Hükümet çıkmasını bekliyorum. Biz UBP olarak tek başımıza iktidar hedefindeyiz. İstikrarlı bir Hükümet, istikrarlı bir UBP ile olur. Tek başımıza iktidar olmazsak da az parçalı ama istikrarlı bir Hükümet hedefindeyiz” diye konuşan Dursun Oğuz, ülkenin ancak istikrarlı bir Hükümet ile şekillenebileceğine vurgu yaptı.

 İstikrarsızlık ve çok partili Hükümetlerin ülkeye çok şey kaybettireceğini belirten Dursun Oğuz “23 Ocakta halkımızın sandıktan istikrarlı bir tablo çıkaracağına inanıyorum. Ekonomik, gelir ve ödeme dengelerinin kurulması istikrarlı bir Hükümet ile mümkündür. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

“GELİRLER AZALDI GİDERLER ARTTI”

 Ülke kaynaklarının ve gelirlerin ortada olduğunu, mevcut durumun ne Covit öncesi gibi ne de 2018’deki kriz gibi olduğunu, ekonominin daraldığını, gelirlerin azaldığını, buna karşın giderlerin arttığını kaydeden Dursun Oğuz, “Sürecin normale dönmesi 2022’yi belki de 2023’ü bulacak. Covit’ten kaynaklı ekonomik krizin yanına bir de dövizin neden olduğunu kriz eklendi. Bu ekonominin normalleşmesindeki sürecin uzaması demektir” şeklinde konuştu.

 Sağlıkla ilgili iyi bir noktada olunduğunu, Yükseköğrenimde hedeflenen düzeyin yakalandığını, bu durumun ekonomiye katkı koyduğunu ancak turizmin henüz istenilen düzeyde olmadığını söyleyen Maliye Bakanı Dursun Oğuz, dövizden kaynaklı enflasyona karşın bu olumsuzluğun Güney’den gelenlerin Kuzey’de daha fazla para bırakmasını getirdiğini, bunun da ekonomiye katkı sağladığını ifade etti.   

 Turizm ve Yükseköğretimde hedeflenen noktaya gelinmesi için çalışmaların sürdüğünü, bu noktadan sonra ekonomik anlamda kapanmanın söz konusu olmadığını bundan dolayı aşılanmanın çok büyük önem arz ettiğini belirten Dursun Oğuz, gelirleri artırmak gerektiğini söylerken “Şans Oyunları Yasası var, Kripto Para ile ilgili yasa çalışmamız var, Forex ile ilgili çalışmamız bitti Bakanlar Kuruluna gönderildi. Bunların yanında kayıt dışı ekonomi iğle mutlaka mücadele edilmesi gerekir. Siyasi görüşüne bakılmaksızın ülke menfaati mutlaka korunmalıdır. Zümrelerin değil toplumun devletin çıkarı ön planda tutulmalıdır. Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınırsa sosyal adalet sağlanır” dedi.

 Covit ile ilgili Devlet giderlerinin 1 milyar civarında olacağını da söyleyen Oğuz,  “Covitden önce bu ülkenin topladığı gelirler yatırımlar haricindeki bütçeyi çevirecek düzeyde idi. Ancak şimdi gelirler düşerken giderler ise arttı. Bu bütçedeki açığı büyüttü. Bu noktada hem UBP’nin hem de toplumun başarısından söz etmek mümkündür. Covit ile ilgili harcamamız olmasaydı dövizin yarattığı sıkıntıların giderilmesi için kaynağımız olacaktı. O nedenle kaynak çok önemlidir. Bir yandan yatırımcının ülkeye gelmesini sağlarken, üretim ve istihdamın da artırılması gerekir. Bütün bunların başarılması da ancak istikrarlı bir Hükümet ile mümkündür çünkü yasal düzenlemelere ihtiyaç var” diye konuştu.

“GELDİĞİM YERİ DE GİDECEĞİM YERİ DE BİLİYORUM”

 Bir başka soru üzerine ise Dursun Oğuz “Geldiğim yeri unutmadım gideceğim yeri de biliyorum çünkü ben toplumun bir bireyiyim. Halkın takdir ettiği kadar bu siyasi yolculuğumda yürüyeceğim. Ama şunu da biliyorum ki bu halk beni kişisel olarak seçti, sonra da partisel olarak güç verdi. Bu makamlarda otururken birinci önceliğim topluma, devletime hizmettir. Dursun Oğuz olarak ilk gündem itibaren geldiğim yeri ve nasıl seçildiğimi unutmadım. Hep doğruları konuştum, dürüst oldum. Yapacaklarımı konuştum, yapamayacaklarımı söylemedim “ dedi.

 Siyasetçiye güveni sağlamak için duruşundan ödün vermediğini de ifade eden Dursun Oğuz, toplumun güvenini sarsmamanın önemini vurguladı. Dursun Oğuz “Güvene layık olmak, doğruluktan, dürüstlükten ve şeffaflıktan geçer. Ben hiçbir zaman değişmeyeceğim ve hep halkın içinde olacağım. Göründüğüm gibi olacağım, olduğum gibi görünmeye devam edeceğim. Vatandaşın oyuna layık olmak lazım” şeklinde konuştu.

“HAKKIMI ARARIM KİMSENİN HAKKINI DA YEMEM”

 Maliye Bakanı Dursun Oğuz sözlerini “Biz siyasetin içinde bir yolcuyuz. Hancı olan da halktır, toplumdur.  Makamlar siyasetimi değiştirmedi. Her şeyi yeri ve zamanı geldiğinde halk ile olduğu gibi paylaştım. Bu halk Dursun Oğuz’a güveniyorsa ki güvendiğini biliyorum beni yeniden seçsin. Ben yapabileceklerimin sözünü veriyorum. “ dedi.

 Dursun Oğuz dobracı bir karaktere sahip olduğunu hakkını yedirmediğini ancak kimsenin de hakkının yenilmesine izin vermediğini kaydetti ve “Herkes hak ettiğini almalı. Bununla birlikte topluma da hak ettiği hizmetleri vermek durumundayız. Ben parti içinde birlikte hareket edilmesinden yanayım. Tek ses vermek önemlidir. Bu Parti içinde de Hükümette de böyle olmalı. Bunun için UBP tek başına iktidar ve istikrarlı Hükümet diyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi