Eylemciler, “yaşadıkları sıkıntıların görmezden gelinmesini ve pembe tablo çizilmesini” protesto amacıyla Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık kapısına alışılmışın aksine “pembe çelenk” bıraktı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel eylemlerde yaptığı konuşmada, Maliye Bakanı’nın ortada olmadığını ve öğretmenin karşısına çıkmaya cesareti bulunmadığını savunarak, sermayeye ödenen paralarla basının susturulduğunu, korkuyla bakanlığın önüne polislerin dizildiğini söyledi.

Hazırlık ödeneği verilmemesi, hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulmasıyla öğretmenin insanca yaşama hakkının elinden alındığını kaydeden Gökçebel, süslü cümlelerle “kaynak yok” denmesine rağmen aynı dairede 4 müşavir 1 müdüre kaynak bulunabildiğini belirtti.

Yüzde 65 kayıt dışı ekonomiyi hükümetin nasıl hazmettiğini soran Gökçebel, emekçilerin birlik beraberlik içinde olduğu zaman tüm bunların hesabının sorulacağını kaydetti ve kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Öğretmenin görevinin “öğrenme zorluğu çekenlere de öğretmek” olduğunu kaydeden Gökçebel, “Emeğin gücü iktidarın palavrasına boyun eğmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den gelip öğretmen eylemine destek veren Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da, KTOEÖS’le dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, 2009 yılından 2011’e kadar yaklaşık 60 bin öğretmene Türkiye’de de benzerinin yapıldığını, fakat Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de oyunun bozulacağını söyledi.

Öğretmenin de, haklarının da bir bütün olduğunu kaydeden Karaca, bu hakları korumak için eylemde olduklarını, mücadelenin mutlaka başarıya ulaşacağına inandıklarını söyledi.

Karaca, emeğin her gün değersizleştirilmeye çalışıldığı liberal politikalara boyun eğilmemesi ve genç öğretmenlerin haklarının verilmesi için çağrıda bulundu.

Kaynakların para babalarına ve şirketlere peşkeş çekilirken, halka açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamın layık görüldüğünü ifade eden Karaca, tüm öğretmenlerin eşit haklara sahip olmadan mücadelenin sonlanmayacağını ekledi.

MALİYE VE BAŞBAKANLIĞIA “PEMBE ÇELENK”

Eylemciler, Maliye ve Başbakanlık kapılarına pembe çelenk bıraktıktan sonra Bakanlıklar Trafik Işıkları bölgesinde pankart açarak bildiri dağıttı ve Dereboyu (Mehmet Akif Caddesi) güzergâhını izleyerek KTOEÖS önünde dağıldılar.
Editör: TE Bilisim