“Demokrat Parti Ulusal Güçler, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türk Milletinin çağdaşlaşması yolunda önemli bir merhale olan Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini Kabul ettiği gün olan, 24 Kasım Öğretmenler Gününde tüm öğretmenlerin Öğretmenler gününü kutlar.

Kıbrıs’ta Atatürk Devrimlerinin Halkımız tarafından gönüllü olarak benimsenmesinde, Türklük şuurunun canlandırılmasında, Anavatan Türkiye sevgisinin yaşatılmasında halkımızın çağdaş yaşam tarzını benimsemesinde öğretmenlerimiz öncü olmuştur.

Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesinde çok önemli görevler üstlenen öğretmenimiz köy ve kasabalarda halkımızın mücadeleye katılmasının önderi olmuş, gerektiğinde en ön saflarda mücadele etmiş ve bu uğurda canını vermiştir.

Öğretmenlerimiz geçmişteki unutulmaz hizmetleri yanında, bugün de çocuklarımıza gençlerimize çağımızın gerçeklerini ve değerlerini öğretmeye devam ederek onları geleceğe hazırlamaktadır. Onlara bu zorlu uğraşlarında yardımcı olmak devlet yönetenlerinin öncelikli vazifesi olduğu gibi tüm toplum için de kaçınılmaz bir görevdir.

Demokrat Parti Ulusal Güçler olarak 24 Kasım Öğretmenler Gününde tüm öğretmenlere sağlık ve esenlikler dilerken, ahirete intikal edenlere ve varoluş mücadelemiz sırasında canını veren şehit öğretmenlere Allahtan rahmet diliyoruz.”

Serdar DENKTAŞ
DP Ulusal Güçler
Başbakan Yardımcısı
 
Editör: TE Bilisim