Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla, “Kadın ve Emek” temalı film gösterimi ve kokteylli sohbet toplantıları düzenliyor.

İki sendikadan yapılan ortak açıklamada, “Görünmez kadın emeği, beyaz perdede görünür oluyor !” denilerek, bu yıl 8 Mart’ta benzer söylemleri tekrarlamak yerine susarak sözü filmlere bırakmaya karar verildiği ifade edildi.

Kadın emeğinin mücadelesinin 8 Mart 1857'den beri dünyada hak ettiği yere gelmeye çalıştığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“KTÖS VE KTOEÖS olarak gerek kadın haklarının, gerekse kadın emeğinin savunucusu olduk. Kadın emeğinin sermayeye peşkeş çekildiği, emeğin sömürüldüğü söylemlerini dilimizden düşürmedik. Biz bir 8 Mart'ta daha benzer söylemleri tekrarlamak niyetinde değiliz, bu 8 Mart'da kararımız susmaktan yana...

Biz susuyoruz ve sözü; geniş bir arşivden özenle seçilmiş kadın ve emek temalı filmlere bırakıyoruz. Biz susuyoruz ve sizi, bizimle yan yana kadını ve emeği izlemeye, düşünmeye, tartışmaya ve ‘biz’ olmaya davet ediyoruz...”

PROGRAM

12-21 Mart tarihleri arasında farklı kentlerde yapılacak film gösterimlerinin programı ise şöyle açıklandı:

Lefkoşa: KTOEÖS lokali- 12 Mart Salı saat 19.00 “Made in Dagenham ( Kadının Fendi)” Kokteyl.

Güzelyurt: Güzelyurt AKM-13 Mart Çarşamba saat 19.00 “Magdelina Sisters ( Günahkar Rahibeler)” Kokteyl.

Mağusa: KTOEÖS lokali-15 Mart Cuma saat 19.00 “İron Jawed Angels ( Demir Çeneli Melekler)” Kokteyl

Girne: Oğuz Veli Ortaokulu Salonu-19 Mart Salı saat 19.00 “In the Time of Butterflies ( Kelebekler Zamanı)” Kokteyl

Erenköy: BEMSA-21 Mart Perşembe saat 19.00 “Osama” Kokteyl

Lefkoşa: KTÖS lokali-20 Mart Çarşamba saat 19.00 “North Country ( Tek Başına)” Kokteyl.

Editör: TE Bilisim