KTOEÖS Genel Sekreteri Vedat Tek yaptığı yazılı açıklamada, sivil itaatsizlik eyleminin amacının yıllardır devam etmekte olan kış saati uygulamasına tekrar dönülmesi, aynı zamanda meydana gelen talihsiz kazada sorumlulukları bulunan yetkililerin istifasının gerçekleşmesi olduğunu ifade etti.

Tek,  Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın talimatıyla bazı okullarda erken saatte okula gelmek zorunda olan öğrencilerin sınıflarına girmesinin engellenmekte ve soğukta bekletilmekte olduğunu, sınıfların aynı talimatla kilitlenip, çocukların saat 08.30’dan önce sınıflara girmelerinin engellenmekte olduğunu ileri sürdü.

Tek, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yetkililerinin uyarıldığı halde bu konudaki tutumlarını değiştirmediklerini ve daha sert bir tutum içerisine girdiklerini savundu.

Bakanlık yetkililerinin okullarda kaos yarattığını ve geri adım atmadığını öne süren Tek, “ Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile dayatma saatler konusunda bir anlaşma yoktur. Kış saati uygulamasına geçilmesi talebimiz devam etmektedir” dedi.

Hükümetin yeni mesai anlayışı ile çocukların büyük bir kısmının hala karanlıkta ve sokakta olduğunu iddia eden Tek, “Sığınılacak yer olan okullarımızı da vaktinde açıp öğrencilerimizin bir zarar görmeden eğitimlerini tamamlamalarını sağlıyoruz. Gün boyu yapılan bu uygulamalar okul müdürleri, müdür muavinleri ve öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Tek, yetkililere çağrı yaparak, tutumlarından vazgeçmelerini ve öğrencilerin mağduriyetlerine son vermelerini beklediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim