Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Girne Amerikan Koleji’nin (GAK) düzenlediği Fen ve Teknoloji Sergisi’nin açılışını yaptı.

Sergiyi gezen Berova, öğrencilerin Fen ve Teknoloji’yi kullanarak yarattıkları eserleri  inceledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin, hayatın en önemli unsur ve parçası olduğunu ifade etti.

Eğitim ve öğretimin, ders ve bilgi aktarımıyla yapıldığı ancak bilgiden neler öğrenildiği? Bunları nasıl kullanılabileceği? Üreticilik açısından nasıl fonksiyona sahip olunabileceğini öğrenme yolunun; sanat ve fen gibi aktiviteler ve öğrencilerin kendi fikirlerini ortaya koymasına fırsat vermekten geçtiğini vurguladı.

Bakanlığın özellikle zorunlu eğitim yaşındaki öğrenciler için yeni müfredat yenilenmesine başladığını belirten Berova, müfredat yenilemenin ilk kademesini bu eğitim öğretim yılında hayata geçirdiklerini kaydeydetti.

Gelecek yıl ikinci kademe ve sonrasında da son kademe ile temel eğitim alanında müfredatın tamamem yenileneceğini söyledi.

GAÜ Okullar Grubu Koordinatörü ve Amerikan Kolej Müdür Vekili Berna Yılmazoğlu Özdoğa ise,  sadece kitaptan öğretimin artık tek başına yeterli olmadığını söyledi.

Yaparak, yaşayarak öğrenen, deneyerek bir sonuca ulaşan, öğrendiklerinden keyif alan öğrenciler yaratacak eğitimin temelini oluşturmanın en önemli istekleri olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim