Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan üniversitelerdeki öğrenci konseyi seçimlerinde faşist baskıların olduğunu savunarak, baskıların dozunun gittikçe arttığını kaydetti.

CTP Basın Bürosu aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Tomgüsehan, DAÜ’de iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgayı değerlendirerek, “Köken üzerinden yapılan ırkçı ve faşist saldırıları onaylamıyoruz” dedi.

Kavgayı kimin başlattığının önemi olmadığını söyleyen Şehan Tomgüsehan, üniversite yönetimlerinin disiplin soruşturmalarıyla sınırlı kalmamasını istedi, “Farklı grupların bir arada yaşama, tahammül ve karşılıklı saygı kültürünü geliştirmeye yönelik adımlar atılmasını talep ediyoruz” dedi.

Bu tür olayların ülkeye gelen öğrencileri, ülke gençliğini ve insanları huzursuz ettiğini söyleyen Şehan Tomgüsehan, “Yabancı öğrenciler arasındaki siyasi temelli şiddet ortamı siyasi kültüründe şiddet bulunmayan Kıbrıslı öğrencileri üniversitelerdeki örgütlemeden de uzaklaştırıyor. Bu Gençlik Örgütü için daha da üzücü” dedi. 
Editör: TE Bilisim