Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) “Teknoloji Buluşması” kapsamında, Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanlarını misafir etti, öğrencilere ileri teknolojiler ve insan kaynakları konusunda sunumlar yapıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları ODTÜ Kalkanlı yerleşkesindeki buluşmada bilgi ve deneyimlerini aktardı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Switch Network Uzmanı Çağın Sanıvar, üniversite öğrencilerine teknik operasyonlar kapsamındaki ‘Merkezi Operasyonlar Bölümü’yle ilgili ana sorumlulukları hakkında bilgi verdi.
Ses ve data gibi sistemlerin detaylarını öğrencilere sunan Sanıvar, başarı öykülerini de paylaştı.
Sanıvar, “Teknolojinin Gelişimi” ile ilgili sunumunda ise teknolojinin hayatımıza etkisini ve geleceğe yönelik öngörülerini anlattı, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in teknolojinin bu yolculuğundaki önemine dikkat çekti.
“Teknolojiye yön veren, geliştiren ve üreten bir kurum olarak yolumuza devam ediyoruz” diyen Çağın Sanıvar, öğrencilerin sorularına da yanıt verdi.

İletişim teknolojilerinden kariyere

Kuzey Kıbrıs Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojileri Katma Değerli Servisler ve Altyapı Yönetimi Uzmanı Umut Hocanın da “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” sunumuyla yoğun ilgi gören etkinlikte yer aldı.
Telekomünikasyon sektörü ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’de bilgi ve iletişim teknolojileri bölümünün nasıl konumlandırıldığını anlatan Umut Hocanın; ayrıca bu bölümün ana sorumluluklarını, işleyişini ve çalışma prensiplerini dile getirdi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Radio Network Planlama ve Optimizasyon Sistem Uzmanı Serkan Fahrioğlu ise Radyo ve Transport Şebeke ile ilgili sunumunu yaptı. Fahrioğlu, Teknik Operasyonlar Fonksiyonu’nda yer alan Radyo & Transport Şebeke Bölümü’nün ana sorumlulukları yanında, ilgili sistemlerin genel çalışma prensiplerini ve öne çıkan projelerini de öğrencilerle paylaştı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Uzmanı Burcu Topal’ın konu başlığı ise "Eyvah! Üniversite Bitiyor! Ne Yapmalıyım?" oldu.
Teknik sunumlardan farklı olarak kariyer fırsatlarından söz eden Topal, öğrencilere kariyer planlaması ve iş arama sürecine yönelik tavsiyelerde bulundu, etkili CV hazırlama ve mülakat tekniklerini aktararak yön verdi.


Editör: TE Bilisim