Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu (ODTÜ KKK) çalışma ortamı  ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) hizmeti almaya ve İSG kavramını bünyesine adapte etmeye başladı.

ODTÜ KKK’dan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık bir yıl önce başlayan çalışmalar çerçevesinde, KKTC’de İSG hizmeti vermekle yetkilendirilmiş ilk kuruluş olan İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi’nden (İSGÜM)  hizmet alındı.

Öncelikle Kampus bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kurulu oluşturuldu ve Kampus’taki tüm binalar ve alanlar taranarak tehlikeler belirlendi. Bunlarla ilgili risk değerlendirme raporları hazırlanarak, içerisinde acil durum planları ve Kampus’ta yapılan her işe uygun talimatlar bir arada toplandı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu İSG Kurulu da acil durum ekiplerini ve Kampus bina görevlilerini belirledi.

Açıklamada bu ön çalışmalar ışığında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu personeline eğitimlerin verilmesi aşamasın gelindiği de kaydedildi ve İSG uygulamaları sürecinde sadece idari personele değil, hem akademik personele hem de kuruma hizmet veren (güvenlik, temizlik, yiyecek) tüm iş ortaklarına da eğitimler verilmeye başlandı.

Editör: TE Bilisim