ODTÜ KKK’dan yapılan açıklamaya göre, Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından 20 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek şenlikte bilim ve teknolojinin gündelik yaşamdaki kullanım alanlarını eğlendirici düzenekler içerisinde gösteren çeşitli eğitim etkinliklerinin yanı sıra katılan okullar arasında ödüllü bilim yarışması da yer alacak.

Toplumun çeşitli katmanlarında bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek şenlikte, özellikle yeni nesli bilim insanı olmaya özendirmek, çocukların ve gençlerin ilgisini bilim ve araştırma alanlarına yönlendirmek amaçlanıyor.

KKTC’de bulunan liselerin davetli olacağı Bilim Şenliği’nde her okulun 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilerin katılımı hedefleniyor. Her okuldan 50 kişilik öğrenci grubunun katılması amaçlanan şenlikte öğrencilerle beraber fizik, kimya, biyoloji ve matematik deneyleri yapılacak.

Bunun yanında seminerlerin de düzenleneceği şenlikte gazeteci Serhat İncirli’nin sunacağı okullar arası ödüllü bilim yarışması da düzenlenecek. Şenlik boyunca öğrenci toplulukları da çeşitli gösterilerle yer alacak.
Editör: TE Bilisim