Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sanayi Odası, bazı meslek birlikleri ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’yle işbirliği içinde sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli işgücünün yetiştirilmesi ve istihdamına ilişkin işbirliği protokolü imzaladı.

Protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk Hazır Beton Üreticileri Birliği Başkanı Kemal Sergen ve Taş Ocakçıları Birliği Başkanı Metin Uluğ imzaladı

Sanayi Odası’nda yapılan imza töreninde sırasıyla Çıralı, Gürcafer, Osam ve Gürpınar birer konuşma yaptı.

“Sektörlerin İhtiyacı Olan Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesi Ve İstihdamına İlişkin İşbirliği Protokolü”yle “sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli-teknik eleman ihtiyacının giderilmesine katkı koymak; firmaların kaliteli, standartlara uygun mal ve hizmet üretimi amacına ulaşabilmesi için nitelikli-teknik eleman çalıştırılmasını teşvik etmek; işyerlerinde çalışanların eğitimi ile kapasite artırılmasını sağlamak; yerel işgücü istihdamı ve meslek eğitimine olumlu katkı sağlamak; düzenlenecek Meslek Eğitimleri sonucunda kursiyerlere istihdam olanakları sağlamak; kamu, üniversite ve sivil toplum işbirliğini geliştirmek” amaçlanıyor.

KONUŞMALAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bakanlık olarak, işsizlik sorunuyla mücadele ederken, yerel işgücü istihdamını teşvik etmeye ve ihtiyaç duyulan elemanları yerel kaynaklardan yetiştirilmesini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Bu çalışmaları yaparken ilgili taraflarla da işbirliği içerisinde çalıştıklarını belirten Gürpınar, bundan sonra da bu tip projeleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise, DAÜ’nün verdiği eğitimleri anlatarak, bu projenin de hassasiyetle yürütüleceğini söyledi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, protokolün amacının, inşaat sektörüne malzeme sağlayan sanayicilerin kalitelerini yükseltmek ve günlük üretimlerde yapılacak denetimleri sağlayacak teknik eleman ihtiyacını karşılamak olduğunu kaydetti.

Bu eksiği gidermek için eleman yetiştirme talebi olduğunu ve kendilerinin de bu doğrultuda DAÜ ile işbirliğinde ve çalışma bakanlığı finansmanıyla bir proje ürettiklerini anlatan Çıralı, bu projenin eğitim ihtiyacı olan diğer alanlara da örnek olacağına inandığını belirtti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ise, ara eleman konusunun kurumsal yapıların sürdürülebilir olması ve ekonomik açıdan önemli olduğunu ifade etti.

Daha birçok konuda benzeri eğitim çalışması yapmayı arzuladıklarını belirten Gürcafer, projeye katkı koyan herkese teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim