Atasoy, Afrika Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau’yu  İzmir’de ağırladı. Görüşmenin ardından Atasoy, Oumarau ile ortak bir basın toplantısı düzenledi

ATASOY

Başkan Atasoy toplantıda Kıbrıs sorununa da değindiklerini ve Nijer Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımasını istediğini bildirdi.

Başkan Atasoy “Kıbrıs Adasında iki Devlet ve iki halk vardır. Nijer Cumhuriyeti Hükümetinin KKTC Devletini tanımasını istiyoruz” dedi.

Atasoy KKTC Devletinin ekonomisiyle, üniversiteleriyle kalkınmış bir ülke olduğunu belirterek, Nijer Devletinin ve halkının KKTC halkının bağımsızlık mücadelesini desteklemesini istediklerini vurguladı.

OUMARAU

Oumarau da bir haftalık süre içinde Türkiye ve Nijer arasında ekonomik, sosyal anlamda verimli anlaşmalar yaptıklarını kaydederek, Atasoy’a teşekkür etti.

Oumarau Kıbrıs meselesinin önemli bir konu olduğunu, Nijer’e döndüğümde bu konuyu Başbakan ve hükümetle görüşeceğini söyleyerek, KKTC için ne gerekiyorsa yapılacağından şüphe duyulmamasını istedi.

“KKTC heyetini Nijer’e davet edelim sonra biz KKTC’ye gelelim böylece diyaloglarımızı kuralım” diyen Oumarau, bu konuda hiç talep gelmediğini ve ilk temasın bu şekilde kurulmasının gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim