“Girne Belediyesi’nde huzursuzluk” başlığıyla 21.10.2104 tarihinde bazı yayın organlarımızda yer alan ve iki belediye çalışanına ustabaşılarının telefon açıp işten durdurulduklarını bildirdiği yönündeki haberde SayınNidaiGüngördü’nün açıklamalarını ibretle okuduk.

Hiç çekinmeden iki çalışanına suçlamalarda bulunan ve mesai saatlerinde görevlerini yapmayıp kendisi aleyhine çalıştıkları yalanını söyleyen Sayın Başkan, aslında böyle davranarak kabahatini örtebileceğini sanmaktadır. Başında olduğu belediyenin bu iki genç emekçisine karşı uygulanılan baskı ve tehdit zaten başkanın ilk vukuatı değildir. Seçim atmosferinden hala daha çıkmadığı her halinden belli olan SayınGüngördü, aslında seçildiği günden bu yana sırf siyasi kimliklerinden dolayı çalışanlar arasında ayrım yapmakta, yozlaşmış partizanca zihniyetinden örnekler sergilemekte ve aslında tek amacının Girne’ye hizmet etmek olduğunu söylemesine rağmen icraattaki becerisini çalışanlar üzerinde tahakküm kurarak ispat edeceğini sanmaktadır.

Sayın Başkan açıklamalarında bizzat kendisinin de kabul ettiği gibi çalışanlarının durumlarını jurnalciler aracılığıyla öğrenme yöntemini tercih etmektedir. Sayın Başkana kamuoyu önünde sormak istiyoruz; acaba kendisine verilen bilgiler bu gençlerin sosyal medyada kimlerle fotoğrafları olduğu gibi sadece özel hayatlarını ilgilendiren bilgiler olabilir mi? Veya bu iki gencin siyasi tercihleri ve mensubu bulundukları örgütte,  zat-ı muhterem seçildikten sonra bile aktif olmaya devam etmeleri midir kendilerini bu kadar rahatsız eden, hizaya çekilmeleri gerektiğini düşündüren? Peki ustabaşının açtığı telefonlardan haberi olmadığını belirten Başkan, kendisinin haberi olmadan böyle bir gayrı yasal bildirimde bulunan ustabaşı ile ilgili olarak ne yapmayı düşünmektedir?

Geçtiğimiz gün yaşanan olay Girne Belediyesi’nin yeni seçilen başkanının yönetim anlayışını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yapılan uygulamanın mesai saatlerinde gerçekleşen herhangi bir olayla alakası yoktur. Mesele tamamen bu iki genç arkadaşımızın özel hayatlarında kimlerle görüştüğü ile alakalıdır. Bu arkadaşlarımızın ekmeklerinin silah olarak kafalarına dayanmasını bizler asla kabul etmeyeceğiz. CTP Gençlik Örgütü olarak Sayın NidaiGüngördü’yü personeli arasında partizanca ayrım yapmaya bir son vermeye çağırır, Girne’ye hizmetin gençler arasında ayrım yaparak sağlanamayacağını hatırlatmak isteriz. Unutulmamalıdır ki Girne gençliği, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun haksızlığa karşı bir bütün halinde karşı durmasını çok iyi bilir.

 

CTP Gençlik Örgütü(a)

Ongun Talat

Genel Başkan

Editör: TE Bilisim