Baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz İstanbul’da özel bir programla kutlandı.
İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Topkapı Kültür Parkı’nda düzenlenen Nevruz Bayramı programında büyük coşku yaşandı. Şölen havasındaki Nevruz programı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açıldı.
İstanbul’da Topkapı Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığına tahsis edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür Evi de etkinlikte ülkemiz kültürünü tanıtma fırsatı buldu.
Etkinlikte yöresel kıyafetler içinde dağıtılan İzaz – ikramlar eşliğinde kültürümüzü ve ülkeyi tanıtıcı broşürler ve katologlar ziyaretçilere sunuldu.
Ülkelerin yöresel yemek ve tanıtımlarının yapıldığı etkinlikte Kültür Evimiz’de hellim, lokum, turunç macunu, limonata ve gül suyu ikram edildi. Ülkemizin tanıtımını içeren broşürler ile heybe çanta gibi eşantiyon ürünler de dağıtılarak ülkemizin tanıtımı yapıldı.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve protokoldeki diğer isimler de KKTC Kültür Evi’ni ziyaret ederek ülkemize özgü yiyecekleri tatma fırsatı buldular.
Öğrenci Gruplarının ve yurt dışından gelen; Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Tataristan ve Uygur Türkleri gibi ülkeler de KKTC Kültür Evi’ni gezerek bilgi ve broşür aldılar.

Editör: TE Bilisim