KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 21 müdür, 9 müdür muavini ve 51 kadrolu öğretmen, 25 tane de geçici öğretmen ihtiyacı halen karşılanamadığını ifade ederek, “Geçitkale İlkokulu zamanında açılamayacaktır. Denetimsizlikten dolayı bazı yerel kitaplar basılamamış ve okullar eksik kitap ile eğitim-öğretim yılına başlayacaktır” dedi.

“Maliye Bakanlığı, eğitimden tasarruf etme niyeti ile 26 öğretmen kadrosunu kullanıma vermiştir. 26 öğretmen kadrosu ihtiyacı karşılamamaktadır. Maliye Bakanlığı’nın her okula yarım öğretmen anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir” ifadelerine yer veren KTÖS Genel Sekreteri Elcil, Eğitim Bakanlığı ile nakillerin yöntemi konusunda uzlaşmaya varmalarına rağmen, yine “eski Bizans taktiği ile zoraki görevlendirme yapmaya çalışarak, kendi ayıplarını örtmeye çalışmakta” olduklarını ileri sürdü..

“Görevlendirme yasadışıdır. Gönüllülük ilkesine ve Öğretmenler Yasası’na aykırıdır. Görevlendirme, nakil sıralarında yıllarca bekleyen öğretmenlerimizin haksızlıkla sırasını gasp etmektedir” iddialarına yer veren Elcil, sendika olarak insani konular dışında görevlendirmelerde onayları olmadığını ifade etti.

KTÖS’ün yaşanan sorunları ciddi argümanlarla masada çözmeye hazır olduğunu kaydeden Elcil taleplerini şöyle dile getirdi:

“Öğretmen Nakil Tüzüğü’ndeki gerekli düzenleme hayata geçirilmeden, yapılan tüm nakiller geçersizdir; 120 civarı öğretmen nakil beklemektedir; Hemen tüzük düzenlenmelidir;
Eğitim Bakanlığı yetkilileri öğretmenimizi istem dışı, domino taşı gibi kullanamaz; Görevlendirme mantığını reddediyoruz; Görevlendirme değil, öğretmenin nakil hakkı önemlidir; Öğretmenler Yasası’na uygun olmayan görevlendirmeler yerlerine dönecektir;Öğretmen sınav tüzüğünde olamayan ama üzerinde anlşılan “Bekleme Listesi” uygulaması hayata geçirilmelidir. 66 İlkokul ve okulöncesi öğretmeni ile 15 özel eğitim öğretmeni görev beklemektedir; Maliye Bakanlığının tasarruf mantığını reddediyoruz. Eğitim tasarruf değil, yatırım isteyen bir alandır. Sendikamızın 51 öğretmen kadrosu talebi gerçek bir taleptir. Maliye Bakanlığı’nın 26 öğretmen kadrosu vererek, “ne haliniz varsa görün tutumu veya kes yapıştır” mantığı, iyi niyetli değildir. Okulların öğretmen ihtiyaçları derhal giderilmelidir; Terfi sınavları biran önce yapılmalıdır. Okullar öğretmensiz olamayacağı gibi, yöneticisiz de olamaz; KTÖS, genel ilkeler çerçevesinde sorunların çözümü için her zaman dialoğa açıktır.” 
Editör: TE Bilisim