Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Genç TV’de Didem Gürses’in sorularını yanıtladı.

"NEREDEN BULDUN YASASINI ÇIKARMALIYIZ"

Servet Vergisi’nin gündeme alınması gerektiği yönünde yapılan yorumları değerlendiren Arıklı, Servet Vergisi söylemlerinin tehlikeli olduğunu belirterek, “Önce bunun altını doldurmak lazım. Nereden Buldun Yasası’nın çıkarılması gerekiyor” dedi.

"YASA ÇIKARILIRSA EKONOMİ BÜYÜR"

Nereden Buldun Yasası’nın çıkarılması ile KKTC’nin bütçesinin 4-5 misli artabileceğini vurgulayan Arıklı, “5 – 10 milyon TL’lik villarda oturup, devlete 1500 TL vergi veriyolarlar. Bunları araştırmak zorundayız. İsterlerse 100 milyon TL’lik evde otursunlar ama nasıl kazandıkları ve kazandıklarının vergisini devlete ödeyip ödemediği noktası ortaya konmalıdır” diye konuştu.

"DEVLETSEK VERGİ TOPLASINI BİLMEMİZ GEREK"

“Devletsek vergi toplamasını bilmemiz lazım” diyen Arıklı, “Yoksa zenginlerin parasını konuşarak çene yormak züürtlerin işidir. Elzem olan ihtiyacımız yasayı çıkarmaktır. Bunu yaptığımız anda ekonomimiz büyüyecek” ifadelerini kullandı.

"SANAL BETE YÖNELİK MALİYE BAKANLIĞI'NIN ÇALIŞMASI VAR"

Kayıt altına alınamayan vergiler ve kaçakçılığın peşine düşmek gerektiğini kaydeden Arıklı, sanal bette milyarlarca liranın döndüğünü söleyerek, Maliye Bakanlığı’nın konuyla ilgili bir çalışma yaptığını belirtti, “Onu da zapturap altına alacağız, devletin ciddi bir geliri olacak” dedi.

Editör: TE Bilisim