Kıbrıs Türk halkı önümüzdeki Pazar günü Cumhurbaşkanını seçecek.

Pandemi dolayısıyla ertelenen kritik seçim adaylara ve seçmene olağanüstü bir süreç yaşattı.

Salgın nedeniyle coşkulu mitingleri göremesek de adaylar daha çok sosyal medya üzerinden sahaya indi.

Kısa ve öz sloganlarla kendini ifade etmeye çalışan adaylar ve ekipleri, seçmeni ikna edebilmek için soluksuz bir yarış sürdürdü. 

Cumhurbaşkanı adayları  seçim kampanyalarında ağırlıklı olarak 'Buram buram Kıbrıs kokan' unsurları kullandı.

"CEVAP AKINCI"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı reklam kampanyasında 'Cevap Akıncı' sloganını kullanırken 'cevap güven, cevap irade, cevap kararlılık, cevap sorumluluk' gibi mesajlarla seçmene ulaştı.

Kıbrıs konusunda 'federasyon' tezini vurgulayan Akıncı, reklam filmlerinde de samimiyet duygusunu ön plana çıkaran vatandaş yorumlarını kullandı.

"GELECEĞE YÜRÜYORUZ"

Başbakan Ersin Tatar da seçim kampanyasını en iddialı sürdüren adaylardan biri olarak ön plana çıktı.

Tatar, 'Geleceğe Yürüyoruz' ana sloganı çerçevesinde bir kampanya yürüttü. Diğer adaylardan farklı olarak 'Mavi Vatan' sloganını da kullanan Tatar, Kıbrıs konusunda da 'iki devletli çözüm' planını vurguladı.

Tatar'ın reklam filmlerinin kalitesi ve Haluk Levent yorumuyla desteklediği klipleri dikkatlerden kaçmadı.

"DOĞRUSU TUFAN ERHÜRMAN"

Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da seçim kampanyasını ' Doğrusu Tufan Erhürman' sloganıyla sürdürdü.

Uzlaşmacı bir tavırla kimseyle problem yaşamadan sorunların çözülebileceği tezini savunan Erhürman, sol kesimin yanında sağ seçmene de göz kırpan adaylardan oldu.

Erhürman, Ülke sorunlarına karşı tek tek cevap verdiği  'dosdoğru yanıtlar' videolarıyla seçmenin karşısına çıktı.

"ÇÖZERSE SERDAR ÇÖZER"

Salgın sonrası ertelenen seçimin ardından adaylığını açıklayan Serdar Denktaş, seçim çalışmalarına en hızlı giren aday oldu. Soyadı ile öne çıkan adayların aksine Denktaş, 'Serdar' ismini vurgulayan bir seçim kampanyası yürüttü.

Siyasi tecrübesini ön plana çıkaran Denktaş, 'Çözerse Serdar çözer' sloganını kullandı.

Baba Denktaş'ın siyasi mirası yanında 'Serdar' olduğunu da öne çıkaran Denktaş, kendi seslendirdiği seçim şarkısı ile dikkat çekti.

"BU ONUN İŞİ”

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da seçim kampanyasında kutuplaşmaya karşı çıkan 'ihtiyacımız halkı bölen değil birleştiren liderlik' vurgusu yaptı.

Sosyal medyayı etkin olarak kullanan Özersay, Türkiye medyasını da aktif olarak kullanan isimlerden oldu.

'Bu onun işi' sloganıyla Kıbrıs konusundaki tecrübesini öne çıkaran Özersay, müzakereler, Kapalı Maraş gibi konulara olan hakimiyetini vurguladı.

"ERHAN ARIKLI"

YDP lideri Erhan Arıklı seçim kampanyasının en kritik zamanlarını karantina otelinden yürüten aday oldu. Kendisiyle birlikte partinin kilit isimlerinin de Covid-19 mücadelesi vermesi onları daha zorlu bir sürece soktu.

Güçlü rakiplere rağmen seçimin kaderini etkileyecek adaylardan biri olan Arıklı, seçim çalışmalarını yaşadığı olumsuzluklara rağmen ciddiyetle sürdürdü.

Arıklı, Kıbrıs konusundaki federasyon karşıtı teziyle öne çıkıyor ve Türkiye'nin seçim malzemesi yapılmasından duyduğu rahatsızlığı sıklıkla dile getiriyor.

Editör: TE Bilisim