Kıbrıs Türk Narinciye Üreticileri Birliği eylem uyarısı yaptı.

Birlik Başkanı Ali Alioğlu, geçmiş hükümetin narenciyede tür değişimi ve gençleştirme teşviklerini ödeyeceğini açıkladığını, ancak henüz üreticiye ödeme yapılmadığını ifade etti.

Alioğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Üretici mağdur ediliyor” diyerek yeni hükümete sorunu çözme çağrısında bulundu.

Cypfruvex’e ürün veren üreticilerin parasını alamadığını söyleyen Ali Alioğlu, “Acil olan bu sorun çözülmezse önümüzdeki 15 gün içerisinde 3 bin üretici ve aileleri ile Cypfruvex tesisleri önünde eylem yapacağız” diye kaydetti.

HASAT ZAMANI TAMAMLANDI AMA ÜRETİCİ MAĞDUR...

Başkan Ali Alioğlu, 2012-2013 narinciye hasat sezonunun şu günlerde tamamlandığını, yeni üretim sezonuna girerken üreticinin üretimde kullanacağı sermayeyi toplamak zorunda olduğunu ancak üreticinin mağdur edildiğini söyledi.

ÜRETİCİ ÜRETİMDEN KOPACAK...

Geçmiş hükümetin narenciyede tür değişimi ve gençleştirme teşviklerini ödeyeceğini açıklamasına rağmen, henüz bir ödeme yapmadığını ifade eden Ali Alioğlu, “Yeni hükümetin bu ödemeyi bir tamam yapması gerekiyor” dedi.

Yeni hükümete sorunları acilen çözme çağrısı yapan Alioğlu, “Üretici üretimden kopacak. Katma değerin miktarı azalacağı gibi bu yılda yaklaşık 5 bin dönüm narenciye kuruyacak” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim