UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy, Toplumsal Varoluş Hareketi'ni eleştirdi.

Namsoy, yaptığı yazılı açıklamada, çalışanların hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek üzere örgütlendikleri sınıfsal ve toplumsal kuruluşlar olan, tüm üyelerine dayanışma kültürünü aşılayan sendikalara bütün ülke ekonomilerinin ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bu anlayışla, sendikal harekete hizmet verenleri, Ulusal Birlik Partisi olarak her zaman demokrasiye ve demokratik oluşumlara olan bakışımız gereği, olgunlukla karşıladıklarını belirten Namsoy, şöyle devam etti:

“Bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütlerinin en son ‘toplumsal varoluş’ adı altında toplandığı oluşum, hükümetimizi ve partimizi yıpratmaya yönelik eylem ve söylemlerini, devlet kurumlarına saldırıya kadar vardırdıklarını hayretle izlemekte, bu çaresiz çırpınışlarını da yine ayni olgunlukla halkımızın takdirine bırakmaktayız.

Ancak bu saldırılarını Kıbrıs Türk Halkının bu topraklarda var olması, hür yaşaması, devletine bayrağına sonuna kadar sahip olması, yarınlarına güvenle bakabilmesi için her türlü maddi ve manevi desteği esirgemeyen Anavatan Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerine, siyasi partilerine dil uzatılması, rencide edecek boyuta vardırılması karşısında, sessiz kalmamız beklenemez, beklenmemelidir.

Türk Milletinin yarıdan fazlasının takdirini almış AKP Hükümeti’nin, Türkiye Cumhuriyeti’ni nereden nereye taşıdığını sadece Anadolu halkı değil, tüm dünya görmekte ve takdirle karşılamaktadır. Böylesi meyveleri görülmüş, bilgi ve becerinin yol göstericiliğinde, KKTC'nin çok daha güzel günlere ulaşacağına dair en küçük bir kuşkumuz olamaz, olmamalıdır. Bu gerçeği görmezlikten gelmek, ülkemiz, insanımız için iyi niyet beslememekle eş anlamlıdır. Bu ayıbı ve bunu besleyen düşüncenin sadece UBP’lilerin değil, tüm Kıbrıs Türk halkının genelinden gerekli cevabı alacağına yürekten inanıyorum.”

Güney Kıbrıs dahil, birçok ülke ekonomik krizin pençesinde boğuşurken, Anavatan Hükümeti’nin UBP hükümetine verdiği güçlü desteği ile, eşel mobil uygulaması dahil, hiçbir ödeneğin kesintiye gidilmeden, bütçe açıklarını kapatarak, gelir artışı sağlar duruma gelen KKTC’de yapılanların görmezden gelinemeyeceğini belirten Fuat Namsoy, bunu görmemezlikten gelenleri şiddetle kınadıklarını, bir kez daha akıl yoluna davet ettiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim