3 adaylı genel kurulda, mevcut başkanı Mustafa Naimoğulları, Ali Osman Can ve Hüseyin Beyaz birliğin yeni başkanı olmak için yarıştı.

Açılışta konuşan Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, 9 yılda birliğin kapısından içeriye girmeyenlerin şimdi başkanlık için aday olmasını eleştirdi.

Hiçbir zaman siyaset yapmadıklarını ifade eden Naimoğulları, hükümetleri eleştirmekten hiçbir zaman kaçınmadıklarını söyledi.

Konuşması sırasında birlik yönetim kurulu üyelerini de sahneye davet eden Naimoğulları, “burada güç birliği vardır. Biz omuz omuza verdik, omuz omuz omuza yürüdük” dedi.

Daha sonra Divan oluşturuldu. Divan başkanı seçilen Kemal Öztürk, tarafsızlık içinde genel kurulu yürüteceklerini belirtti.
KKTC’de kişi başına 433 litre süt üretildiğine dikkat çeken Öztürk, bunun dünya rakamlarından 4 kat fazla olduğunu belirterek, izolasyonlara rağmen bu üretimi yapan hayvancıları kutladı.
Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ise, bugünkü yarışın bayrağı ileri taşıma yarışı olduğunu belirterek, çıkacak sonuç ne olursa olsun amacın üreticinin kazanması olması gerektiğini söyledi.
Hüseyin Çavuş Kelle, ” bu topraklarda izi olmayanın harmanda da sözü yoktur” dedi.
Tarım ve doğal kaynaklar bakanı Önder Sennaroğlu da gönderdiği mesajında, kuraklıktan en fazla çiftçi ve hayvancının etkilendiğini, sıkıntıların asgariye indirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Ülkedeki tarım ve hayvancılığın daha iyi bir noktaya gelmesi için de çalışmaların devam ettiğini kaydeden Sennaroğlu, bu konuda üretici birliklerinin desteğinin önemine işaret etti.

Daha sonra başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.
İlk olarak konuşan başkan adayı Ali Osman Can, Naimoğullarına bugüne kadar yaptıkları için teşekkür etti ancak yapmadıkları konusunda da eleştirilerde bulundu.

Ali Osman Can, yönetime gelmesi halinde üreticinin alacağı her kredinin yüzde 50 hibe olmasını sağlayacağını, bunu yapamaması halinde ise kendisini Sarayönü’nde asacağını iddia etti.
Mustafa Naimoğulları da konuşmasında, yalana ve dolana hayvancının oy vermeyeceğini söyledi.
Naimoğulları, “eğer bu birliğin mücadelesinden onur duymuyorsanız bunu söyleyin. Biz birlik beraberlik çağrısı yapıyoruz” dedi.

Naimoğullarının konuşması sık sık müdahalelerle kesildi. Özellikle “hayvanımıza yedirecek yem bulamıyoruz” diyenlerin tepkisi dikkat çekti.

Bir diğer başkan adayı Hüseyin Beyaz ise amaçlarının üreticiyi daha iyi bir noktaya taşımak olduğunu belirterek, bütün kavganın sebebinin kuraklık olduğunu dile getirdi.
Bütün hayvancının borçlu olduğunu, hayvanların öldüğünü belirten Beyaz, “bunlara çözüm bulmak için çalışacağımıza kavga ediyoruz” dedi.

Genel Kurul’da Mali ve faaliyet raporları aklandı, tüzük değişikliği için oylama yapıldı.
Daha sonra başkanlık ve yönetim kurulu için oy verme işlemine geçildi.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanlığına yeniden Mustafa Naimoğulları seçildi.
Mustafa Naimoğulları 427, Hüseyin Beyaz 109, Ali Osman Can 80 oy aldı. BRTK
Editör: TE Bilisim