• Kanal SİM, izleyicilerini 30 yıl öncesine götürüyor. Anayasa değişikliğinin gündemde olduğu bugünlerde, 1985’teki Anayasası tartışmaları ekrana geliyor.
• Aralarında Naci Talat, Raif Denktaş ve İsmet Kotak gibi şimdi aramızda olmayan önemli siyasetçilerin konuşmacı olduğu program 23 Mayıs Cuma akşamı 20.30’da Kanal SİM’de gösterilecek.

‘Kıbrıs’ın çok tarflı haber kanalı’ Kanal Sim tarihi bir programı daha izleyici ile buluşturuyor. 1985’te hazırlanan ve bugünlerde değiştirilmesi gündemde olan KKTC Anayasası’nın, o dönemin siyasi isimleriyle tartışıldığı program 23 Mayıs Cuma akşamı Kanal Sim’de yayınlanıyor.
Anayasa değişikliği tartışmalarına farklı boyut kazandıracak tarihi programda, 1985 Anayasası hazırlanırken o dönemin siyasi parti temsilcilerinin görüşleri yansıtılıyor. BRT tarafından mecliste çekilen ve sunuculuğunu rahmetli gazeteci Ali Turgut Özgüven’in üstlendiği programa konuşmacı olarak katılan isimler arasında CTP’nin efsanevi Genel Sekreteri Naci Talat, genç yaşta trafik kazası sonucu hayatını yitiren Raif Denktaş ve birkaç yıl önce yitirdiğimiz İsmet Kotak da yer alıyor.
1983’te kurulan KKTC’nin ardından 1985 yılında referanduma götürülen Anayasa’nın tartışıldığı program yaklaşık 30 yıl öncesinin siyasal atmosferini yansıtması bakımından da tarihi önem taşıyor. KKTC Anayasası referandumda kabul edildiği 1985’ten bugüne hiç değiştirilemedi.
Programdaki konuşmacılar şu isimlerden oluşuyor.
Kıbrıs Demokrasi Partisi Temsilcisi Ekrem Ural, Toplumsal Atılım Partisi Temsilcisi İrsen Küçük, Yeni Doğuş Partisi Temsilcisi Baki Topaloğlu,Sosyal Demokrat Parti Temsilcisi Raif Denktaş, Demokratik Halk Partisi Temsilcisi İsmet Kotak, Sosyal Demokrasi Grubu Temsilcisi Yılmaz Bora, Bağımsız Demokrasi Grubu Temsilcisi Güner Göktuğ, Cumhuriyetçi Türk Partisi Temsilcisi Naci Talat Usar, Toplumcu Kurtuluş Partisi Temsilcisi İsmail Bozkurt, Ulusal Birlik Partisi Temsilcisi Kenan Atakol temsil ettikleri partilerin görüşlerini aktarıyor.
Tarihe ışık tutacak programın saat 20:30’da yayına girecek.
 
Editör: TE Bilisim