Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı müzecilik alanındaki son dönem gelişmeleri ve uygulamaları takip edebilmek ve bu alana ilişkin KKTC’de yapılması planlanan çalışmalara ışık tutabilmek amacı ile “Müzecilikte Çağdaş Yaklaşımlar” semineri düzenliyor.
“Müzecilikte Çağdaş Yaklaşımlar Semineri” yarın 09:00-15:00 saatleri arasında Lefkoşa Merit Otel’de yer alacak.

Seminerde modern müzecilik anlayışının ne olduğu, dünyada hangi modern sunum ve sergileme tekniklerinin kullanıldığı, depoların çağdaş anlayışa göre nasıl düzenlendiği, KKTC müzeciliğinin yapısı ve yaşanan sorunları ele alınacak.

Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Müze Eğitimi Anabilim Dalı ve Oyuncak Müzesi Kurucusu-Emekli Öğretim Üyesi; Prof. Dr. Bekir Onur: “Çağdaş Müze ve Toplumsal İşlevleri”, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Müze Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan “Çağdaşlaşma Açısından Çağdaş Sanat Müzeleri” ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Müze Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Müge Artar da “Müzede Eğitim ve Öğrenme” konu başlıklarıyla bilgiler verecek.

ÜSTEL

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, yaptığı açıklamada, yeni müzeler açma adına girişim ve çalışmaların devam ettiğini kaydederek, sergilenme aşamasına yaklaşılan ülkenin ilk fotoğraf müzesinin Lefkoşa’da en kısa sürede Bakanlık organizasyonuyla açılacağını ve hizmete sunulacağını, müzelerde eski eserleri koruma ve ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Üstel, tarihe tanıklık etmiş nadide eserlerin müze teşhir salonlarında sağlıklı bir şekilde korunarak yarınlara ulaştırılması, hak ettiği modern sergileme ve sunum teknikleriyle izleyiciye sunulmasının elzem bir ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Üstel, “Dünyada kültür turizminin zengin içeriğinin önemi anlaşılmaya başlamıştır. Bizler de bu trendi yakalamak adına Kültür varlıklarımızın daha iyi korunması ve ziyaretçiye başarılı şekilde sunulması, müze-toplum ilişkisinin geliştirilmesine, ziyaretçinin müze gezilerinden keyif almasına, ziyaret sıklık ve süresinin artmasına olanak sağlamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bakan Üstel seminere katkı koyan Prof. Dr. Bekir Onur, Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan ve Doç. Dr. Müge Artar’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim