Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, personeline yönelik “Müzecilikte Çağdaş Yaklaşımlar” konulu seminer düzenledi.

Lefkoşa Merit Otel’de yer alan seminerde, “Çağdaş Müze ve Toplumsal İşlevleri”, “Çağdaşlaşma Açısından Çağdaş Sanat Müzeleri” ve “Müzede Eğitim ve Öğrenme” başlıkları ele alındı.

Hizmet içi eğitim şeklinde gerçekleştirilen seminerin açılışına, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Pilli ile Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy katıldı.

Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Müze Eğitimi Anabilim Dalı ve Oyuncak Müzesi kurucusu emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Onur’un “Çağdaş Müze ve Toplumsal İşlevleri” konulu sunumuyla başlayan seminerde;  Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Müze Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan “Çağdaşlaşma Açısından Çağdaş Sanat Müzeleri”;  Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Müze Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Müge Artar da “Müzede Eğitim ve Öğrenme” konularında sunum yapacak. Seminer, değerlendirmelerin ardından bugün tamamlanacak.

ŞAHAP AŞIKOĞLU

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu seminerin açılışında yaptığı konuşmada, son dört yılda ülkeye gelen turist sayısında yüzde yüz artış sağladıklarını ifade ederek, turist sayısını daha da artırmak ve  ürün kalitesini geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti.

Aşıkoğlu, bu yıl Danimarka’dan ilk kez KKTC’ye charter sefer düzenleneceğini, ayrıca iki yeni destinasyonun da açılacağını işaret ederek, bu açılımların, “KKTC’nin tanıtılması için çok güçlü silahları” olduğunu vurguladı.

2016 yılı için hedefin bir buçuk milyon turist olduğunu vurgulayan Aşıkoğlu, turizm ürün kalitesinin artırılması, turizmden elde edilen ekonomik ve sosyal refahın topluma yayılması gerektiğini ifade etti.

Aşıkoğlu, bakanlık olarak ülkenin sahip olduğu kültürel mirasın değerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini, müzeleri de ön plana çıkarmak ve anlatmak için hizmet içi eğitim şeklinde bir seminer düzenlediklerini kaydetti.

Katılımcılara teşekkür eden Aşıkoğlu, seminerin yararlı geçmesi temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim