Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası 7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde Girne Dome Hotel’de I. Petrol ve Doğal Gaz Kongresi’ni gerçekleştiriyor.

“Doğu Akdeniz’in Hidrokarbon Jeopolitiği ve KKTC Petrol Yasası Esasları” alt başlığı ile düzenlenecek kongrede; petrol jeofiziği, petrol jeolojisi, petrol hukuku ve petrol jeopolitiği konularında sunumlar gerçekleştirilerek, tartışmalar yapılacak.

Oda başkanı Birol Karaman, özellikle son yıllarda bölgemizde meydana gelen gelişmelere bağlı olarak gerek bilgi anlamında gerekse politikalar bağlamında toplumsal bir eksiklik hissedildiğini ve kongreyi de bu eksikliği gidermeye yönelik olarak planladıklarını söyledi. Karaman, yakın zamanda başlaması ön görülen müzakere sürecinin ana başlıklarından birinin de gaz konusu olacağını ve bu anlamda kongrenin öneminin arttığına vurgu yaptı.

Türkiye’den Petrol Mühendisleri Odası’nın, Petrol Jeologları Derneği’nin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün de kongreye destek verdiğini söyleyen Karaman, iki gün boyunca farklı konu başlıklarında oldukça kapsamlı sunumlar yapılacağını ve özgür bir tartışma ortamı içerisinde gelişmelerin değerlendirileceğini belirtti.
Türkiye’den ve ülkemizden çok sayıda araştırmacının ve sektör temsilcisinin yer alacağı kongre, Kıbrıs Türk Petrolleri ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Ayrıca ülkemizin köklü üniversitelerinden Girne Amerikan Üniversitesi ve Korman Construction da etkinliğe destek veren kuruluşlar arasında yer alıyor.
Karaman, etkinliğin halka açık olduğunu söyleyerek, konuya ilgi duyan herkesi kongreye davet etti.
 
Editör: TE Bilisim