Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği (KTİMB) 28 Ocak’ta Lefkoşa’da yapılacak geniş kapsamlı eylem ve devletle ilişkilerde sürdürülecek boykot öncesinde üyeleriyle biraraya geldi.
Lefkoşa ve Güzelyurt Bölgesi ile 21 Aralık’ta Merkez Bina Konferans Salonu’nda, Mağusa ve İskele Bölgesi ile 22 Aralık’da Mağusa Eziç ve Girne Bölgesi ile 23 Aralık’da Eziç Premier(Girne) de yer alan toplantılarda KTİMB yönetimi boykot ve eylem gerekçeleri ve izlenecek stratejik plan ortaya konularak üyelerle paylaşıldı..

üyelerden kararlılık ve destek

Cafer Gürcafer başkanlığındaki KTİMB yönetimine bölgelerden gelen tüm üyelerin eylem ve boykotla ilgili kararlılık ve koşulsuz destek belirttiği, araçlı eylemde ve devletle ilişkilerin kesilmesinde kararlı olunmasını istediği gözlemlendi.
Vakıf Protokolünün iptalinin, müteahhitlerin ihale, yapım, izin ve onay aşamalarında karşılaştıkları bürokratik engellerinkaldırılmasının, yabancıların mülk edinmesinde insiyatifin hükümette olmasının istendiği toplantılarda müteahhitler olarak birlik ve dayanışma ruhunun en üst seviyede tutulması ile sektörde yaşanan sorunların aşılabileceğine vurgu yapıldı
 
Editör: TE Bilisim