Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, 40’ıncı yılını düzenlediği etkinlikle kutladı.

Etkinlikte konuşan birlik Başkanı Cafer Gürcafer, birliğin 40’ıncı yılını kutlamaktan gurur duyduğunu ifade ederek, gecede birliğinin sıkıntılardan söz etmeyeceğini, birlik beraberlik mesajı vererek kutlama yapacaklarını kaydetti.

Başbakan Ersin Tatar ise konuşmasında birliğin 40’ıncı yılının hayırlı olmasını temenni ederek, Müteahhitler Birliği’nin kurumsallaşmış yapısıyla 40 yılda, KKTC’de çok önemli başarılara imza attığını, istihdam olanağı yarattığını, ülke ekonomisini ileriye götürdüğünü ifade etti.

Kuzey Kıbrıs ekonomisinde yaşanan derin krizlerle değinirken ayakta durabilmenin, büyümeyi gerçekleştirmenin oldukça zor olduğuna dikkat çeken Başbakan Tatar, “burada hükümete düşen görev iyi yönetim, istikrarın sağlanması, reformlarla mali yapının iyi bir noktaya getirilmesi ve bazı uygulamalarla mali piyasalara rahatlama getirilmesidir” şeklinde konuştu.

Tatar, “esas olan KKTC ekonomisinin, büyümesi, kalkınması, gelişmesi ve buna bağlı olarak öncü sektörlerde yatırımların devam etmesidir. Bunun için elbette hükümetimiz yapacağı çalışmalarla, kamu kaynaklarının daha verimli ve etkili kullanılmasıyla kamu yatırımların yapılabilmesi, büyük projeler yapılması bu bakımdan ekonominin büyüme sürecine girmesi istikrarın sağlanması ve buna bağlı olarak özel sektördeki yatırımların sağlanmasıdır. Bakan arkadaşlarımızla bu konular üzerinde çalışıyoruz” dedi…

Başbakan Tatar konuşmasında ekonomik protokolün imzalandığını da anımsatarak, bunun piyasaya yansıyacağını, yavaş yavaş ödemelerin olacağını ve hükümetin yeni ihalelere öncülük edeceğini kaydetti.

Bazı ihalelerde sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Başbakan Tatar bunun bilinci içerisinde olduklarını ve kısa zaman içersinde ihale yasasında değişikliğe gideceklerini kaydetti.

BRT

Editör: TE Bilisim