Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Asım İdris YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akıli Büke'nin basına yaptığı açıklamalarını eliştirdi.

İdris, sosyal medyada yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"YÖDAK Başkanı Sayın Prof Dr. Akile Büke'nin basında çıkan açıklamalarını üzüntü ile okudum.

Göreve geldigimiz ilk günden itibaren gerek Akile Hanım'ın şahsına gerekse YÖDAK'a ciddi destek verdik. Bu desteği de verirken YÖDAK'in özerkliğine de cok dikkat ederek davrandık. Akile Hanım'ın açıklamalarında bakanlığın yetkilerini yanlış kullandığını sürekli ifade etmesi doğru ve yakışık olmamıstır.

Kaldı ki "Yüksek Öğrenim Çalıştayı" Bakanlığımız yardımları olmadan gerçekleşemeyecekti. Bunu da en iyi bilen sizsiniz. Ki bu açıklamayı yapmasanız bu konuyu dillendirmeyecektim.

Süerkli yüksek öğrenimin geleceği üzerinden YÖDAK'in gücünun artırilmasını gündeme getiriyorsunuz. Bunu yaparken de bakanlığı kötülüyorsunuz ve yanlış bir algı oluşmasına neden oluyorsunuz. Bu ülke yüksek öğrenimine yarar sağlamaz. Sizden bu tutumdan vazgeçmenizi rica ediyorum, ülkemiz adına.

YÖDAK ile ülke geleceği için uyumlu ve uzlaşı içinde çalişmaya Bakanlık olarak hazırız. Bu güne kadar da bu tutumumuzu gosterdigimizi duşunuyorum. Sizden beklentim kisisel çıkışlar yerine bu uzlaşı ve işbirliği sergileminizdir.

YÖDAK'ın yetkileri çok yeter ki kullanın. Her yerde ve her platforumda bunu tartışırım. Yani önce mevcut yetkilerinizi tam kullanın da sonra Eğitim Bakanlığının yetkilerini talep edin.

Mesela siz evet demeden yeni üniversite açılamaz. Ama bakanlık evet dese de yeterli değil. Kaldı ki artık yeni üniversite açma son onay yeri meclistir.

YÖDAK yasa ve tüzüklere uymak koşulu ile üniversiteleri denetleme ve hatta kapatma yetkisine sahiptir.

Yani YÖDAK'ın yetkisi çok. Yeter ki kullanmayı bilin.

Bir de bu açiklamalarınıza tüm YÖDAK üyeleri katılıyor mu? Yoksa şahsi dusuncenizi mi kamuoyuna dayatıyorsunuz bunu da açıklayın..."

Editör: TE Bilisim