Denktaş mesajında, “Kıbrıs Türk Halkı olarak Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını, Türk Ulusunun Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 98. yıldönümünde de coşku ile kutluyoruz.  Büyük Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği bu bayram Türk ulusuna ve onun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkına kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Denktaş mesajına şöyle devam etti:

“Gençliğe büyük önem veren Mustafa Kemal, dünyada benzeri görülmemiş bir davranış sergileyerek, ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet etmiştir. Bu emanete layığı ile sahip çıkmış olan Türk gençliği, bundan sonraki dönemlerde de bu görevini en güzel şekilde ifa edeceğinden kuşkumuz yoktur.

Ata’nın yolunda olan Türk gençliği, onun; ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ sözleri ışığında ve izinde ilelebet yürüyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kıbrıs Türk Toplumsal Mücadele Önderi Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımıza sunuyoruz.”

Editör: TE Bilisim