İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında dün başlayan görüşmelerde mülkiyet başlığında kısmi ilerleme kaydedildiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Mülkiyet konusunda bugün yapılan müzakerelerde, adada liderler arasında elde edilen ilerlemelere ek olarak kısmi ilerleme kaydedildi.Ancak, ek ilerleme elde edilmesine rağmen henüz başlığın kapanmadığı, halen bazı ayrılıkların devam ettiği de öğrenildi.
Yarın ve bir sonraki günkü görüşmelerde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ekipleriyle birlikte, Kıbrıs’ta varılan anlaşma uyarınca toprak düzenlemeleriyle ilgili mutabakat arayışına girilecek.İlkesel kriterlerde uzlaşı sağlandığı takdirde de cuma günü, Güvenlik ve Garanti başlığının garantör ülkeler İngiltere, Türkiye ve Yunanistan’ın de katılımıyla ele alınacağı beşli toplantının tarihinin belirlenmesiyle eş zamanlı olarak haritalar masaya getirilecek.
Kaynaklar, garantilerin ele alınacağı beşli toplantının tarihinin belirlenmemesi durumunda, Birleşmiş Milletler tarafından liderlere iletilen İsviçre süreciyle ilgili üç aşamalı mutabakatın bozulacağını kaydetti.
Editör: TE Bilisim