Amerikan Koleji’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Çocuk Karnavalı’nda renkli anlar yaşandı, bazı öğrenci velilerinin de izleyici olarak katıldığı karnavalda çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.
Karnaval İstiklal Marşı’nın okunması ve 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmaları ve çocukların günün anlam ve önemini anlatan şiirler okumasıyla devam eden karnavalda daha sonra GAÜ kampüsü içinde karnaval için düzenlenen alana doğru toplu yürüyüşe geçildi.
Kampüse girişte GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri tarafından karşılanan çocuklar, kendileri için hazırlanan sürprizleri görünce sevinç çığlıkları attılar.
Hava muhalefeti nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayamayan öğrenciler için düzenlenen festivalde eğlence ve sevinç çığlıkları saatlerce sürdü.
Karnavalda aktif görev alan GAÜ Okul Öncesi Öğretmenleri, Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan’ı çocuklara yaşatmanın önemine değinerek “Büyük beğeni toplayan bu etkinliğimiz, geleneksel olarak daha da geliştirilerek her yıl tekrarlanacaktır. Bu karnavalı geleneksel hale getirip her yıl biraz daha zenginleştirerek geleceğimiz olan çocuklarımızın mutluluğuna ortak olmak istiyoruz” diye konuştular.
 
Editör: TE Bilisim