Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, dernek üyelerini yıllar içerisinde farklı platformlarda tanıma şansına sahip olduğunu belirterek, aldıkları karardan dolayı teşekkür etti.

Bu seçimin başlaması beklenen müzakereler nedeniyle önemli olduğuna işaret eden Eroğlu, halkın düşüncelerini müzakere masasına taşıyacak ve KKTC halkının mücadelesini dikkate alarak bir anlaşma arayışı içerisinde olacak bir lidere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Eroğlu, “Biz yıllardır anlaşma olur mu arayışı içerisinde cumhurbaşkanlığı görevine geldik. BM Genel Sekreteri’nin dediği gibi son atak şeklinde de değerlendirilebilecek bir müzakere sürecine giriyoruz. Bu nedenle desteğiniz önemli” dedi.

KKTC’nin varlığının kendisini müzakere masasında güçlendirdiğini dile getiren Eroğlu, “Eğer KKTC olmasaydı azınlık olarak oturacağımız masada şu an eşit taraf olarak bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

Eroğlu, müzakere masasından ayrılan karşı tarafın gelmesi halinde karşılarında KKTC halkının haklarını koruyacak kişi olarak kendisini uygun görmelerinden onur duyduğunu söyledi.

Mücahit Komutanlar Derneği Başkanı Gökkamaş Ergüneş de konuşmasında, dernek olarak yönetim kurulu kararıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görüşlerine en uygun aday olarak Eroğlu’nu belirlediklerini ve bu konuda destek belirtmeye geldiklerini söyledi.

Eroğlu’nu koşulsuz destekleme kararı aldıklarını belirten Ergüneş, Eroğlu’na seçimlerde başarılar diledi.
Editör: TE Bilisim