MHA

Etkinliğin sunuculuğunu üstlenen Ercan Saymen , Aytaç Çağın ve Mormenekşe Muhtarı Saim Aytürk’e teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Sibelr ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği başkanı Raziye Kocaismail’in mesajlarını aktardı. Saymen, çağdaş kadınların son derece çağdaş bir süreç geçirerek derneği kurduklarını ve bir kültür meşalesini yaktıklarını söyledi. Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren ve Dernek başkanı Hasibe Abatay’ın birer konuşma yaptığı etkinlikte, Şair-yazar Bedia Balses de şiir okudu.
Konuşmaların ardından Emine Erkanlı da şiir okuyarak sonrasında yönetim kurulu üyeleri sahneye çıkarak kuruluş pastasını kesti.

Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Hasibe Abatay-Başkan, İlkay Erdoğuş-As Başkan, Hayriye Tokyay-Koordinatör ve Dış İşler, İnci Erkanlı-Sekreter, Elvan Öztemiz-Sayman, Nurcan Menekşeli-Sosyal İşler, Nuray Olcaytuğ-Sosyal İşler, Şerife Öztürk-Sosyal İşler, Yılşen Ergenç-Tahsildar, Munis Erkanlı-Tahsildar, Gülay Öztürk-Tahsildar, Sezal Acaroğlu-Kültürel İşleri, Hatice Öztüren-Kültürel İşleri, Zehra Özçürümez-Kültürel İşleri

Denetleme: Figen Çağakanlı, İnançYakgenç, Sıdıka Erdoğuş

Disiplin: Elmas Civisilli, Hürmüse Durmuşoğlu, Eda Oğur

Gazimağusa kaymakamı Şifa Çolakoğlu yaptığı konuşmada, bir kadın yönetici olarak ilk defa bir kadın derneğinin tescilini yaptığını ve bundan mutluluk duyduğunu ifade ederek, kadının dokunduğu alanların insani yönünün arttığını, kadınların dernek dışında da sürekli ürettiğini, derneği özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederek, bu çalışmaların kadınların her anlamdaki örgütlenmesine katkı yapacağını ifade etti. Çolakoğlu, bölgedeki kadın örgütlerinin iş ola değil gerçekten üretken çalıştığını gördüğünü de sözlerine ekledi.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren de konuşmasında, derneğin oluşumunda görev alanları tebrik ederek, derneğin faaliyet alanlarının güzel olduğunu, halk için çalışılması gerektiğini siyasetin dernek işlerine karıştırılmasının ters etki yaratabileceğini söyledi.

Hasibe Abatay konuşmasında, derneğin kuruluş amaçlarını ve yapacakları faaliyetleri anlattı. Abatay, kadınların eşitlik ilkesi için çalışacağını, insan onuruna yaraşır çalışma koşullarını sağlamak, uluslararası konferanslar düzenlemek, bilimsel çalışma atölyeleri düzenlemek, gençlere spor tesisleri yapmak, sanatı sevdirecek etkinlikler yapmak gibi hedefleri olduğunu aktardı. 
Editör: TE Bilisim