Hizmet-Sen, Ramazan’ın müjdecisi üç aylardan Recep Ayı'nın içinde bulunulduğuna işaret ederek, rahmet ve bereket kokan bu aylar içerisinde kandillerin ayrı bir yeri olduğunu belirtti ve Miraç Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Hizmet-Sen, Miraç Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, Peygamber Efendi’nin kutlu bir yolculuk sonunda Cenab-ı Hakk'a ulaştığı gecenin, Miraç Gecesi olduğunu belirterek, bu gece de inanan insanların dua ve ibadetleriyle kendi iç dünyalarında kutlu bir yolculuğa çıktıklarını kaydetti.

“Miraç, bizim için yüceliş ve yükseliştir. Beşeriyetin insanlığa, fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah’a yükselişidir” diyen Hizmet-Sen, her yıl gelen Miraç’ın, hem yücelme ve yükselme yollarının yegane sahibinin Allah olduğunu belirtti.

Miraç değerlerinin, insanlığa yüce ufuklar kazandıran değerler olduğunu ifade eden Hizmet-Sen, mesajında şunları kaydetti:

“Dolayısıyla bugün, sevgili Peygamberimizin Miracından ve Miracın getirdiği değerlerden ilham alarak bireyin, toplumun ve bütün insanlığın madden ve manen yükselişi üzerinde yeniden düşünmek durumundayız.

Sadece İslam dünyasının değil, bütün bir insanlığın yücelmesine ve yükselmesine engel teşkil edecek bu ve benzeri sorunların önüne ancak Miraç değerleriyle geçilebilir.

Mevlana'nın, 'Fikir ona derler ki; bir yol açsın. Yol ona derler ki; Allah'a varsın' sözünden hareketle bu mübarek gecelerde; iyiliğe, güzelliğe, hayra ve Hakk'ın rızasına ulaşacağımız bir gönül seferine çıkmayı diliyorum.”
Editör: TE Bilisim