Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Mimarlık ve Arkeolojide İleri Matematik Yöntemleri konulu seminer düzenlendi.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinin gelenekselleşen cuma seminerleri 2014-2015 akademik yılı bahar döneminde de farklı ülkelerden ve alanlardan uzmanların katılımıyla devam ediyor.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi2014-2015 Akademik yılı güz döneminde Oxford Brookes Üniversitesi, Floransa Üniversitesi, Uluslararası Sınır Tanımayan Mimarlık Örgütü ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden konuşmacılar ağırladıktan sonra, Cuma seminerlerin altıncısına Roma Sapienza Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sergio Camiz davetli konuşmacı olarak katıldı. Seminerin açılışında GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, Sapienza Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi başta olmak üzere GAÜ'nün İtalya'daki bilimsel aktivitelerini aktardıktan sonra, Prof. Dr. Sergio Camiz'i katılımcılara tanıttı ve kendisine GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatar Fakültesi Cuma Seminerlerine katıldığı için teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Sergio Camiz matematik ve istatistik alanlarının mimarlık ve arkeoloji çalışmalarında kullanım metodları hakkında ve özellikle bilimsel araştırma yöntemeleri konusunda seminerini sunduktan sonra, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Adil, konuşmacıya katılımından dolayı teşekkürlerini sunarak GAÜ tarafından hazırlanan plaketi Prof. Dr. Sergio Camiz'e takdim etti.

Ayrıca GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinden yapılan açıklamada, Cuma Seminerleri 6 Mart 2015 tarihinde İsviçre Zürih'den Araştırmacı, Öğretim Üyesi ve ünlü mimar, şehir ve peyzaj tasarımcısı Prof. Dr. Siamak Shahneshin'in katılımıyla devam edeceği bildirildi.
 
Editör: TE Bilisim