Bakan Kaşif katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Kaşif, Ercan Havalimanı ihalesi ve Kıbrıs Türk Hava Yollarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kâşif, Ercan havalimanıyla ilgili yapılan sözleşmenin hukuken incelenmesi gerektiğini dile getirdi.

“MİLLİ HAVAYOLU ŞART”


Ülkede milli bir havayolu kurulmasının şart olduğunu belirten Kaşif, yabancı ortaklı bir şirket kurulup hayata geçirilebileceğini söyledi, bu yönde ön çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Ercan Havalimanı’yla ilgili yapılan sözleşmenin hukuken incelenmesi gerektiğini belirten Kaşif, “gidişatında aykırılık varsa o zaman devreye hukuk girer yargının vereceği karara göre de gereken yapılır” dedi.

Bakan Kaşif, bir yeniliğin şart olduğunu ancak yenilik yapılırken; hukuka uygun olması, çalışanın rahatsız olmaması ve halka seri hizmet verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaşif, “Bizim hükümet olarak hedefimiz; halkımıza en iyi hizmeti en iyi şekilde ödeyebileceği fiyatlarla verilmesi, Rahat bir ortamda seyahatlerini yürütebilmesidir” dedi.

Kaşif, “Milli havayolunun olması hem bilet fiyatlarının dengelenmesi hem de bayrağımızın göklerde dalgalanması bakımından büyük bir olaydır. Bu bizim hedefimizdir. Bu yönde çalışmalarımız vardır.” dedi.

Yabancı ortaklı bir şirket kurulup hayata geçirilebileceğini ve konuyla ilgili ön çalışmaların yapıldığını söyleyen Kaşif, “Çalışmalar sonlandırılmadan ‘yapıldı’ veya ‘yapılıyor’ demek yanlış olur bu bir hedeftir” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim