Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Ankara’da yoğun temaslarda bulundu..

Serdar Denktaş, Ankara temasları çerçevesinde ilk olarak mevkidaşı Türkiye Maliye Bakanı Naci Ağbal ardından da, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya geldi.

Serdar Denktaş Ankara’daki son görüşmesini ise, Türkiye’nin Kıbrıs İşleri Koordinasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile gerçekleştirdi.

Denktaş görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Kıbrıs görüşmelerinde iki toplumlu iki kesimli çözüm modelinin Rum tarafınca benimsenmeyip kabul görmediğini artık farklı bir döneme girilmesi gerektiğini söyledi.

500 dolar olan kişi başına düşen milli gelirin Türkiye ile işbirliği sayesinde 14.000 15.000 dolarlara vardığına vurgu yapan Denktaş, Türkiye ile işbirliği sayesinde daha da yükseğe çıkarma dönemine girilmesi gerektiğini ifade etti.

Denktaş, ziyaretlerinin ana nedeninin yeni bütçe yılına girerken Türkiye ile imzalanmış olan işbirliği protokolü çerçevesinde eksik ve revize gerektiren yerlerin öngörüşmesinin yapılması olduğunu söyledi.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ise, Türkiye hükümetinin kendisine verdiği görevin Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki münasebetlerde gerçek anlamda katma değer oluşturabilecek bir mekanizma üretmek olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs’ın milli gelirinin 20.000- 25.000 dolar seviyesine getirildiği zaman çözümün kendisinden olacağını belirten Akdağ, bu potansiyelin Kuzey Kıbrıs’ın topraklarında eğitilmiş ve genç insanlarında gördüğünü ifade etti.

Akdağ, işbirliğinin olması gereken verimlilikte yürütülmesinin önemini vurguladı.

Editör: TE Bilisim