Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun görevinden istifa etmesinin ardından gözler yeni bakanın kim olacağına çevrilirken, yeni bakan atanana kadar Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı Milli Eğitim Bakanlığı’na vekalet edecek.

CTP-BG ile DP-UG’nin yaklaşık 13 ay önce oluşturduğu Koalisyon Hükümeti’nde ilk değişiklik, DP-UG’li Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu’nun yerine atanacak yeni bakanla yaşanacak.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, yeni bakanın belirlenmesinde yetkinin kendisinde olduğunu söyledi.

Denktaş, dün akşamki DP-UG genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu ve grup toplantısında konunun değerlendirildiğini belirterek, hafta sonu yapacağı istişarelerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevine önümüzdeki hafta içinde atama yapacağını ifade etti.

Denktaş, yeni atama yapılana kadar bu göreve Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın vekalet edeceğini de açıkladı.

PROSEDÜR… ATAMA İÇİN 10 GÜN SÜRE VAR

Öte yandan TAK muhabirinin Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Yener Ersoy’dan aldığı bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasının ardından yeni atama için Anayasa’ya göre 10 günlük süre bulunuyor.

Bu göreve atanacak kişi, Başbakan tarafından Cumhurbaşkanı’na sunulacak ve Cumhurbaşkanı’nın onaylamasıyla göreve başlayacak.
Kabinede bir değişiklik olacağı için hükümetin yeniden güven oylamasına başvurması gerekmiyor. 
Editör: TE Bilisim