Hüseyin ÇİÇEK/DİYALOG GAZETESİ

Gazimağusa’nın Gülseren bölgesinde dün çok üzücü bir olay yaşandı. Kaldıkları dairede, kız arkadaşlarıyla içki içip, vakit geçiren üniversite öğrencisi iki gençten 24 yaşındaki Osman Olga Demirel fenalaşarak yaşamını yitirirken, 26 yaşındaki arkadaşı Ömer Oğuz Keser komaya girerek Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı.
Polis, DAÜ’de öğrenim gören gençlerin aşırı alkol sonrasında uyuşturucu kullandıkları ihtmali üzerinde duruyor. Gençlerin kız arkadaşlarının iddiaları da, polisin üzerinde durduğu uyuşturucu olasılığını güçlendiriyor. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kız arkadaşları, her iki gencin de
20 TL’lik banknota kokain olması muhtemel uyuşturucu madde sarıp burunlarına çektiklerini iddia ediyor.

Uyanmayınca ambulans çağırdılar

Edinilen bilgiye göre Gülseren bölgesinde bulunan ve Osman Olga Demirel’in 1 ay önce ikamet etmeye başladığı Karakaşlı apartmanı’nın 6 numaralı dairesinde önceki akşam toplanan ikisi kız dört genç sabaha kadar içki içip eğlendi. Sonrasında Osman ile Ömer 20 TL’lik banknota uyuşturucu sarıp burunları ile çekti.
Gençlerden Ömer Oğuz Keser salondaki koltukta, Osman Olga Demirel ise yatak odasında uyudu. Salondaki koltuk üzerinde uyuyan Ömer Oğuz Keser’in yüzünün renginin değişmesi ile endişelenen kızlar, o’nu uyandırmaya çalıştılar ancak başarılı olamayınca 112 acil servisi arayarak yardım istediler. Olay yerine giden sağlık ekipleri Osman Olga Demirel’in öldüğünü tespit ederken, Ömer Oğuz Demir’i Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ömer Oğuz Demir, Gazimağusa Devlet Hastanesinde kendisine yapılan müdahalenin ardından Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek burada yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Mezuniyetine 2 ay kalmıştı

Diyalog muhabirinin olay yerinde elde ettiği bilgiye göre; yaşamını yitiren Osman Olga Demirel, Doğu Akdeniz Üniversitesi İç mimarlık bölümünde son sınıf öğrencisiydi ve 2 ay sonra mezun olup memleketi Muğla’ya gidecekti. Olayın gerçekleştiği ev ise Girne’de yaşayan bir arkadaşına ait.
Osman Olga Demirel yaklaşık bir ay önce kadar dairenin sahibi olan arkadaşına giderek 3 ay sonra mezun olup Türkiye’ye gideceğini kiralık daire bulmasının çok zor olacağını söylemiş ve 3 aylığına boş olan dairesinde oturmak için izin istemiş, dairenin sahibi olan arkadaşı da ona izin vermiş.
Komada bulunan Ömer Oğuz Keser’in ise yine Doğu Akdeniz Üniversitesinde Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi olduğu öğrenildi. Talihsiz genç Osman Olga Demirel’in cesedi Gazimağusa Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, cenazesinin memleketi Isparta’ya gönderileceği öğrenildi. Polisin olay ile ilgili soruşturması sürüyor.

Otopsi yapıldı
Bu arada, Osman Olga Demirel’e otopsi yapıldı. Otopside Demirel’in vücusunda Darp ve Cebir izine rastlanmazken, cesetten alınan kan ve doku örnekleri tetkik için Türkiye’ye gönderildi. 
Editör: TE Bilisim