İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC’de temaslarda bulunan, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve beraberindeki heyeti kabul etti.

ÇAVUŞOĞLU

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Nazım Çavuşoğlu kabulde yaptığı konuşmada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Rece Aktepe ve beraberindeki heyeti KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bursa Belediyesi’nin Türkiye’de belediyecilik alanında önemli hizmetlere imza atan bir belediye olduğunu söyledi.

Başkan Altepe’nin bilgi ve deneyimlerinin KKTC belediyeleri açısından önem taşıdığını belirten Bakan Çavuşoğlu, ülke geneli mevcut 28 belediyenin nüfusuna oranla fazla olduğunu kaydetti.

“28 Belediye’nin ülkemiz nüfusuna göre fazla olduğunu bizler de çok defa söyledik. Hatta bunun siyasi faturasını da ödemeye hazır olduğumuzu, önemli olanın halka hizmet olması gerektiğini geçmişte bir çok beyanatımda vurguladım” diyen Bakan Çavuşoğlu, değişimin kolay olmadığını ancak bu sürecin yaşanacağını söyledi.

Bakanlık olarak bunun altyapısını hazırlamaya çalıştıklarını belirten Bakan Nazım Çavuşoğlu, bunun için Türkiye Cumhuriyeti’nin Belediyecilikte ulaştığı başarı ve değişimi daha yakından görmek için Türkiye’ye teknik heyet yollayacaklarını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu “Bizlerin temennisi, Belediyelerimizin, sadece bilinen yerel anlamdaki gelişmeleri düzenlemek değil, bir çok anlamda motivasyon sağlayan ve lokomotif olan bir pozisyona gelmesini sağlanmasıdır. Bursa’da sizlerin başarısı inşallah bizlere de nasip olur. KKTC’den, Bursa’ya kucak dolusu selam ve sevgimizi iletiyoruz. Özellikle iş adamlarınızı da ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

ALTEPE

Bursa Büyükşehir Beledye Başkanı Recep Altepe ise, KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Dost kardeş KKTC’de sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Sizlere Bursa halkının selam ve saygılarını, muhabbetle iletiyoruz. KKTC bizim Kardeş ülkemiz. Bizler beraber sevinip beraber üzülüyoruz. Yerel Yönetimlerde de bizler üzerimize düşen bir görev varsa yapmaya hazırız” dedi.
Editör: TE Bilisim